Imagine de pe site autopieseonline24.ro

Echipamentele pentru service auto sunt elemente necesare oricărei operațiuni de această natură. Fie că ne referim la operațiuni de vulcanizare, de verificare a motoarelor sau a articulației, orice mecanic la început de drum mai ales are nevoie de sculele potrivite.

Trebuie să cauți echipamente versatile și calitative pentru fiecare nevoie tehnică și pentru servicii complete cât mai eficiente. Pentru început este recomandat să îți dotezi service-ul cu unelte de bază, iar cu timpul să investești în echipamente avansate. Astfel, crește calitatea serviciilor oferite și implicit, veniturile.

În funcție de lucrările pe care le vei executa și de spațiul pe care îl ai disponibil, ți-am pregătit o listă cu cele mai utile echipamente la care să apelezi când pui bazele unui service auto propriu.

 1. Elevator sau platformă hidraulică

Una dintre cele mai importante investiții care să contribuie la reparațiile de direcție, suspensie, transmisie, precum și la schimbul de ulei și roți. O astfel de achiziție depinde de tipul autoturismului. Pentru cele uzuale este suficient un elevator cu o sarcină utilă de până la 3.2 tone și respectiv 5 tone pentru dubițe sau camionete.

Dacă ești la început de drum în acest business, atunci un elevator cu 2 coloane este perfect pentru motoare, distribuții și cutii luate de pe mașini. Dacă dispui de puțin spațiu, orientează-te către elevatoarele cu foarfecă.

 1. Trusa cu scule de bază

Trebuie să fii echipat cu o trusă pentru mecanică de bază care să conțină: chei fixe, chei tubulare, clichet, chei dinamotrice, șurubelnițe, ciocane, un set de clești, trusă montare și demontare rulmenți, un set cu pistol pneumatic.

 1. Aparatură de diagnoză și testare

Pentru a analiza problemele semnalate de clienții care îți aleg serviciile, ai nevoie de echipamente de diagnoză și testare.

 1. Mașină pentru montat, demontat, echilibrat roți

Aparatul de echilibrat nu trebuie să îți lipsească din service. Ținând cont de frecvența avariilor la anvelope și a defecțiunilor, această aparatură îți va aduce un plus de venit semnificativ. Acesta este dispozitivul de care ai nevoie pentru a schimba anvelopele și pentru a echilibra roțile. Mai simplu, poți comanda un clește de echilibrat pentru a realiza aceste lucrări.

 1. Compresor
  Investiția într-un compresor trebuie să fie prioritară atunci când deschizi un service auto. Să execuți serviciile la cheie se poate dovedi dificil cu atât mai mult atunci când trebuie să servești un număr mare de clienți în același interval orar.
 2. Stand de direcție și reglaj faruri

Ai nevoie de un stand de reglare a unghiurilor roților pentru a evita uzura anvelopelor și a pieselor de direcție

 1. Set de testere pentru motor

Testerele sunt concepute pentru verificarea instalației electrice și a funcționalității motorului. Testerele cele mai utile sunt cele de tip OEM pentru fiecare tip de automobil. Ai nevoie de un tester special pentru verificarea calității lichidului de frână.

 1. Trusă tinichigiu

Accesorii de mare ajutor pentru a îndepărta caroseria. Un pistol de sablat te ajută la îndepărtarea ruginii de pe caroserie sau piese.

 1. Chei pentru scoaterea filtrului de ulei

Schimbarea filtrului de ulei este una dintre cele mai simple operațiuni de întreținere pentru orice mașină dar sunt și situații speciale care întâmpină dificultăți. Trusa este indispensabilă pentru lucrări de scoatere a filtrului pentru majoritatea automobilelor de pe piață.

 1. Baie de spălare piese

Uneltele utilizate au nevoie de curățare și întreținere de câte ori este necesar pentru a le folosi cât mai mult. De aceea ai nevoie de o baie de spălare cu recirculare.

 1. Aparatul de climă auto

Dacă vrei să asiguri clienților care îți calcă pragul servicii auto complete, atunci aparatul de climă auto va contribui masiv la creșterea încasărilor service-ului tău. Totodată, un aparat de climă te ajută să realizezi lucrări de reparații și realimentare la aparatele de climatizare ale clienților.

 1. Aparat de drenaj

Aparatul de drenaj poate avea un impact major asupra sursei de venituri, ca urmare a frecvenței defecțiunilor la anvelope.