EOS R3 a fost construit pornind de la feedback-ul celor mai exigenţi fotojurnalişti şi fotografi sportivi. Acesta aduce peste 100 de îmbunătăţiri faţă de modelele Canon mirrorless şi DSLR. Rezultatul este un aparat foto care eficientizează fluxurile de lucru şi care oferă un nou nivel de conectare între aparat şi fotograf, pentru viteză şi timp de răspuns de neegalat.

Noul senzor de 24.1 megapixeli elimină aproape în totalitate distorsionarea rolling shutter şi împreună cu obturatorul rapid, care oferă un interval cuprins între 30 de secunde şi 1/64000 dintr-o secundă, ajută fotografii sportivi să surprindă cele mai rapide subiecte.

Când folosesc obturatorul electronic, utilizatorii pot fotografia cu până la 30 cps cu autofocus continuu şi autoexpunere chiar şi la fotografiere RAW, dar pot alege să fotografieze şi cu 15 cps sau 3 cps. În premieră, obturatorul electronic poate fi folosit atât cu bliţuri Canon, cât şi cu bliţuri de la alţi producători. Eliminând punctele slabe cunoscute ale obturatoarelor electronice, Canon a introdus detectarea oscilaţiei luminii şi modul de fotografiere la frecvenţă ridicată cu eliminarea oscilaţiei luminii, prin detectarea avansată a surselor de lumină intermitentă, pentru a preveni apariţia dungilor sau problemele de culoare şi expunere.

Performanţa la viteză mare a modelului EOS R3 nu se limitează la cadrele pe secundă, ci include şi focalizarea. Capabil să focalizeze în doar 0,03 secunde, EOS R3 este acum cel mai rapid model din seria EOS R – perfect pentru surprinderea situaţiilor spontane în sporturi şi reportaje. Cu Dual Pixel CMOS AF II, EOS R3 foloseşte un algoritm îmbunătăţit cu tehnologie Deep Learning şi oferă funcţia AF care include urmărirea ochilor, a feţei şi a corpului la oameni şi animale, dar şi detectarea capului oamenilor la fotografiere şi la filmare.

Ţinând cont de nevoile fotografilor de sporturi cu motor, Canon a adăugat o funcţie de urmărire a vehiculelor, care să ajute utilizatorii să urmărească cu precizie motocicletele, maşinile de curse de Formula 1, dar şi maşinile GT sau cursele de raliu, cu capacitatea de a prioritiza vehiculul sau casca pilotului.

Detectarea ochilor, a feţei şi a corpului este acum disponibilă în toate modurile AF, iar utilizatorii pot folosi şi noua Zonă Flexibilă pentru a selecta dimensiunea şi forma zonei AF. EOS R3 stabileşte noi standarde, datorită capacităţii sale de focalizare în condiţii de luminozitate extrem de redusă, chiar şi la -7,5 EV. EOS R3 oferă trei moduri diferite de selectare a punctelor AF: prin controler inteligent rapid, prin multicontroler şi prin Eye Control AF instinctiv. Eye control AF asigură o conectare cât mai naturală a fotografilor cu aparatul foto.

Oferind mai multă flexibilitate la fotografierea din mână şi la filmarea din mers, Stabilizatorul de imagine încorporat pe 5 axe detectează şi completează Stabilizatorul Optic de Imagine al obiectivelor RF selectate, oferind cele mai bune rezultate din industrie, până la 8-stopuri.

Oferind numeroase opţiuni de conectivitate, inclusiv Bluetooth 5.0 şi Wi-Fi 5 GHz, EOS R3 eficientizează fluxurile de lucru şi facilitează conectarea la un smartphone sau la o reţea Wi-Fi. Ideal pentru stadioane, portul Gigabit Ethernet încorporat permite conexiuni cu fir la viteză mare. Pentru momentele în care viteza este esenţială, fotografii pot trimite imagini clienţilor prin FTP. Pentru cei care folosesc deja EOS R5 şi EOS-1D X Mark III, setările de reţea pot fi copiate pe card şi folosite de toate cele trei modele.

Funcţii video Canon EOS R3

Canon EOS R3 oferă funcţii de filmare avansate şi poate înregistra în format RAW 6K 60 fps, ceea ce oferă cu 50% mai multe detalii decât formatul 4K. Cu ajutorul fişierelor 6K CRM RAW, expunerea şi nivelul de alb pot fi corectate în post-producţie.

Înregistrarea 4K până la 60 fps este supraeşantionată din 6K. De asemenea, EOS R3 înregistrează 4K 120p pentru filme slow motion la rezoluţie 4K. Acum utilizatorii pot înregistra până la şase ore de filmare cu setări obişnuite sau 1,5 ore de filmare cu 120 de fps

Cele două sloturi de card, inclusiv un slot de card UHS-II SD şi CFexpress de viteză foarte mare permit filmarea video 6K RAW şi înregistrarea simultană pe ambele carduri în MP4, astfel încât utilizatorii să aibă mereu o copie de rezervă a înregistrărilor importante. Renumitul Canon LOG 3 permite înregistrarea internă cu 10 biţi, pentru a obţine un interval dinamic mai mare şi înregistrarea cu 10bit HDR PQ ce reduce nevoia de editare sau colorizare a înregistrărilor în post-producţie.

EOS R3 are o carcasă nouă, uşoară, de magneziu, rezistentă la praf şi intemperii, ideală pentru utilizare în condiţii dificile. Rezistenţa la intemperii se menţine şi atunci când aparatul este folosit împreună cu bliţurile Speedlite existente, prin conectarea acestora la noul adaptor pentru patina multifuncţională AD-E1.

Canon lansează astăzi şi obiectivele RF 100-400mm F5.6-8 IS USM şi RF 16mm F2.8 STM, două obiective RF, versatile şi puternice, care oferă distanţe focale noi.