La Demo Day Iași au fost prezente 4 dintre echipele selectate în cadrul primei etape de selecție din acest program, respectiv hackathon-ul din Iași, desfășurat în 11-12 martie 2017.

Pentru direcția de retail, echipa Werit, câștigătoarea premiului întâi, propune un consilier vestimentar digital, ce sugereaza clienților combinații între articole de îmbrăcăminte selectate dintr-o varietate de magazine online. Utilizatorii își creează un profil care este continuu nuanțat prin algoritmi de machine learning, permițând Werit sa genereze combinații inteligente pe gustul cumpărătorilor, eficientizând selecția și cumpărarea online și lărgind spectrul opțiunilor vestimentare.

Pe locul al doilea, pentru direcția cybersecurity, echipa Hydra oferă un produs de securizare și personalizare a accesului în clădiri, printr-un dispozitiv tip security box ce se conectează la rețeaua de camere existente. Soluția utilizează recunoașterea facială, notificând proprietarii în cazul accesului neautorizat și permițând opțiuni tip smart home privind iluminatul, muzica ambientală. Astfel, proprietarii își sporesc atât securitatea, cât și confortul locuirii.

Pe locul al treilea, echipa Watch Smart oferă o soluție de monitorizare și intervenție de la distanță în camera bebelușului, integrând un sistem de senzori de temperatură, posibilitatea de a legăna pătuțul bebelusului și un sistem de comunicare, incluzând luminițe, muzică și voce. Părinții pot avea astfel o supraveghere continuă printr-o aplicație securizată a camerei micuților, eliberându-și timp și pentru activități în alte spații.

La Timișoara, IndexAR, Mindfully, Qivee, Safe Bit, Sensidev și iOLA sunt cele care au convins juriul și publicul cu produsele lor și vor participa pe 22 mai 2017 la evenimentul Demo Day din București.

Astfel, pentru direcția de smart cities, încărcătorul wireless dezvoltat de către echipa Qivee facilitează încărcarea simultană a telefoanelor și dispozitivelor multiple, astfel eliminând căutarea prizelor. Prin intermediul dispozitivului se pot afișa pe telefon mesaje dorite de utilizator. Echipa își propune un produs care se pliază pe nevoile clientului, fără emisii de câmp în afara spațiului dorit.

Pentru direcția de retail, echipa IndexAR reprezintă o platformă de realitate augmentată ce optimizează vânzările pentru firmele mici și mijlocii. IndexAR se adresează în special producătorilor de mobilă, comercianților de produse de amenajare interioară și dezvoltatorilor imobiliari. Soluția combină o platformă, o aplicație și o comunitate de utilizatori, scăzând costurile operaționale și cele generate de retururile de produse și sporind satisfacția cumpărătorilor.

În direcția de health&lifestyle, echipa Mindfully propune un prototip pentru detectarea timpurie a schizofreniei. Produsul se bazează pe analiza indiciilor verbale ale pacientului, mai ales pe frecvența schimbării câmpurilor semantice și se adresează specialiștilor neurologi, confruntați cu dificultatea detectării primelor simptome ale bolii.

În martie 2017, peste 450 de tineri s-au înscris în hackathoanele Innovation Labs, are au avut loc la București, Timișoara, Iași, Cluj, Sibiu, Alba-Iulia, fiind alese la final 63 de idei de produse digitale pentru programul de mentorat.

În hackathoane au intrat 117 echipe, dezvoltându-și ideile în prototipuri cu ajutorul mentorilor, pe parcursul a 24 de ore. Cele mai convingătoare echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial, evoluând spre un produs care să combine excelența tehnică și orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Timp de trei luni, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la dezvoltarea și rafinarea produselor lor.

În cadrul semifinalelor Demo Day București vor urca pe scenă cele mai bune echipe dintre cele 63 selectate în programul de mentorat de trei luni în luna martie 2017, ca urmare a hackathoanelor Innovation Labs din cele 6 centre universitare. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, 16 echipe vor intra în finală Demo Day, captivând juriul și publicul cu inovațiile lor, urmând să se aleagă echipele câștigătoare Innovation Labs 2017.

Vezi aici care au fost câștigătorii hackathoanelor:

Primul Innovation Labs de la Alba Iulia - proiectele câștigătoare

Innovation Labs 2017 a anunțat cei nouă câștigători ai Hackathonului din Cluj-Napoca

Innovation Labs 2017 a anunțat cei opt câștigători ai Hackathonului din Sibiu

Innovation Labs 2017 a anunțat cei nouă câștigători ai Hackathonului din Iași

Innovation Labs 2017 a anunțat cei nouă câștigători ai Hackathonului din Timișoara

Cele mai bune 24 de proiecte de la Innovation Labs 2017 București