LIVRESQ facilitează crearea de lecții interactive, ce conțin texte, galerii de poze, animatii, audio, video, quiz-uri și alte elemente, fără a fi necesare cunoștințe de programare.

LIVRESQ este o platformă online pe care editurile o pot folosi pentru a digitaliza rapid, accesibil și fără cunoștințe de programare orice manual, orice carte, orice fel de conținut.

Este o platformă și pentru profesorii care vor să le prezinte elevilor și studenților informații suplimentare într-un format interactiv, prietenos și intuitiv pentru generațiile născute cu smartphone-ul în mână.

Potrivit lui Alex Mălureanu, cofondator Ascendia, peste 17.000 de profesori au creat conținut educațional digital pentru LIVRESQ, iar în acest moment sunt peste peste 8.500 de lecții create, din care 2.700 publice și gratuite, în Biblioteca LIVRESQ.

Totodată, prin intermediul platformei au fost susținute peste 60 de webinarii gratuite de formare.

Livresq permite descărcarea manualelor realizate sub forma unei arhive cu un fișier HTML care poate fi deschis de pe orice dispozitiv care dispune de un browser, dar are și o secțiune de bibliotecă, în care editurile își pot urca manualele - public, vizibile pentru oricine intră în bibliotecă sau privat, vizibile doar pentru cei care au un link dedicat pentru a accesa conținutul.

Lecțiile rezultate din LIVRESQ pot fi descărcate pentru a fi folosite offline sau pot fi partajate pe internet foarte ușor prin Biblioteca LIVRESQ, copiii putând avea acces la ele de pe orice tip de dispozitiv smart (telefon, tabletă, PC)

Mai multe detalii despre LIVRESQ puteți afla din acest material.