EIT Digital invită companiile europene să participe la ediția din acest an. Concursul se concentrează pe tehnologii de ultimă oră, construite pe baza unor progrese științifice sau tehnologice unice și diferențiate, care sunt adesea protejate sau greu de reprodus. Termenul pentru depunerea candidaturilor este 14 iunie 2018.

La EIT Digital Challenge sunt așteptate să se înscrie companii din zona de deep tech (vorbim aici despre inteligență artificială, machine learning, robotică). EIT Digital Challenge. Se pun la bătaie premii în valoare de totală de 750.000 de euro, inclusiv sprijin global pentru creștere economică.

Pot intra în competiție companiile cu creștere rapidă care au deja clienți, așa-numitele scaleup-uri, și care se încadrează la una dintre cele cinci categorii: Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing, Digital Infrastructure și Digital Finance. Companiile trebuie să aibă sediul într-o țară membră UE, să fie în stadiul de creștere ( cu un venit anual de peste 300.000 de euro sau cel puțin 2 milioane de euro în finanțare totală) și să aibă până în 10 ani de la înființare.

Zece companii selectate vor primi un an întreg de sprijin dedicat din partea EIT Digital Accelerator, servicii în valoare de 50.000 de euro. Cei mai buni participanți vor fi invitați la un eveniment final, în toamnă, pentru a ține un pitch în fața unui juriu. Câștigătorul din fiecare categorie va primi 50.000 de euro în numerar, astfel că valoarea totală a premiului ajunge la 100.000 de euro.

În plus, câștigătorii vor avea acces la rețeaua pan-europeană de inovare a EIT Digital care are peste 150 de parteneri și vor beneficia de publicitate internațională și vizibilitate prin intermediul rețelelor acesteia.

Acceleratorul are o echipă de aproximativ 40 de dezvoltatori de afaceri experimentați și experți în finanțe care operează din 13 orașe din Europa, dar și un hub în Silicon Valley. Din 2012 până în prezent, EIT Digital Accelerator a sprijinit peste 270 de startup-uri să acceseze piețe noi și să câștige finanțări.