Evenimentul este organizat în parteneriat cu portalul eLearning România, pe 10 - 11 septembrie, și are scopul de a prezenta uneltele digitale pentru educație disponibile în România.
Conferința se adresează prioritar cadrelor didactice din România și va fi organizată online, sub forma unei transmisiuni live pe pagina de Facebook eLearning România. Accesul la eveniment este gratuit, și va avea loc pe 10 septembrie de la ora 12:00, iar pe 11 septembrie de de la ora 14:00. Link-ul de eveniment poate fi accesat aici.
În cadrul conferinței sunt invitați speakeri din partea sectorului de stat, dar și reprezentanți ai mediului privat. Aceștia vor prezenta soluțiile pe care le reprezintă, modul în care pot susține profesorii în actul didactic și care sunt diferențele între aceste produse, prin funcționalitățile pe care le oferă și nu numai.
Din partea Ministerul Educației și Cercetării din România, speakerul invitat va prezenta Proiectul CRED în Educație!, care răspunde nevoii profesorilor de a aprofunda noul Curriculum național.
Acesta va fi urmat de reprezentanți ai LIVRESQ (platformă de creare de conținut educațional digital interactiv), Microsoft România, Adservio (catalog școlar electronic), EduApps (dezvoltator de soluții pentru inovație în educație pentru orice nivel de învățământ), Kinderpedia (soluție completă de comunicare și management pentru școli și grădinițe disponibilă pe web și mobil), Digitaliada (platformă creată de Orange România) și Moodle România (platformă globală care permite educatorilor crearea de spații private de învățare).
”Suntem la începutul unui nou an școlar, iar perioada de izolare și pandemie prin care am trecut cu toții ne-a arătat cât de importantă poate să fie educația online în anumite momente. Educația se îndreaptă tot mai mult către soluțiile digitale, care devin uneori indispensabile în procesul de predare și nu numai. Tocmai de aceea, ne propunem ca prin seria de evenimente eLearning România să aducem în fața profesorilor din întreaga țară soluțiile de educație digitală disponibile în România, sub forma unor prezentări concrete. Ne dorim să arătăm detaliat, concis, ce presupun și ce oferă platformele locale, astfel încât să devină accesibile cadrelor didactice. Prin activitățile portalului eLearning România suntem convinși că vom contribui la susținerea cadrelor didactice în contextul școlii digitale”, a declarat Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia S.A.
Evenimentele vor fi disponibile online, pe pagina de Facebook eLearning România. Detalii complete despre eveniment sunt disponibile și pe site-ul eLearning România.
Ascendia vine în ajutorul mediului educațional cu platforma LIVRESQ, cel mai important produs creat până în prezent de companie. Acesta poate fi folosit fără a avea cunoștințe de programare, iar pachetele rezultate sunt conforme cu standardele eLearning internaționale.
Platforma a fost lansată de mai puțin de un an și și-a dovedit eficiența atât pentru învățământ, cât și în mediul privat pentru pregătirea angajaților. Are cea mai mare bibliotecă de resurse educaționale create de profesori din România și Republica Moldova, cu peste 2.700 de lecții digitale, din care 1.300 publice. Profesorii utilizează LIVRESQ pentru a realiza lecții interactive, iar numărul resurselor publicate este în continuă creștere, o parte fiind deja omologate de Ministerul Educației si Cercetării.
Ascendia vizează dezvoltarea editorului de lecții interactive LIVRESQ prin implementarea și consolidarea selecției de unelte pentru creatorii de conținut. Unul din pilonii importanți este posibilitatea de a adăuga asistenți virtuali pentru fiecare lecție. Ghizii sunt personaje dotate cu abilitatea de a transforma textul în vorbire, precum și inteligență artificială, pentru a putea interacționa contextual cu utilizatorii.
Pe plan extern compania vizează posibilitatea utilizării LIVRESQ în mai multe proiecte de anvergură, editorul fiind în acest moment funcțional în limbile română, maghiară, engleză, portugheză, chineză, arabă și coreeană.
Ascendia este prima companie de eLearning din România listată la Bursa de Valori București (simbol de tranzacționare ASC), cu o experiență de peste 13 ani în crearea de conținut educațional interactiv. Este cunoscută pentru platforma de invățare pentru companii CoffeeLMS și pentru editorul eLearning LIVRESQ.