Acesta este un concurs de concepte de afaceri, iar cele mai bune concepte sunt premiate cu investiții de tip seed (premiul I) și burse pentru participarea gratuită la finala națională JA Company of the Year 2019 (premiile I,II și III).
Această competiție are ca scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor de 15‐30 de ani.
Conceptele de afaceri dezvoltate de elevii și studenții români pot fi în următoarele 10 industrii (pentru fiecare dintre industrii pot fi acordate unul sau mai multe premii echipelor participante): 1. Agribusiness 2. Artă și cultură; Media 3. Industrii creative, design și meșteșuguri 4. Inginerie, științe aplicate, IT&C 5. Comerț; import‐export; ecommerce 6. Transformarea materiilor prime 7. Sport și outdoor 8. Afaceri sociale 9. Educație și dezvoltarea carierei 10. Turism.
Prin parteneriat cu instituțiile de învățământ și sprijinul comunității de business, participarea tinerilor la competițiile JA de antreprenoriat este gratuită. Competițiile cuprind două secțiuni, Elevi, respectiv Studenți, și se desfășoară în perioada noiembrie 2018 - mai 2019.
Descărcați REGULAMENTUL și metodologia de desfășurare a competiției de aici.
Cine poate participa
- La secțiunea Elevi sunt invitate să se înscrie:
Companii pilot JA, dezvoltate în programul JA Mini-compania
Firme de exercițiu
Echipe formate la clasă, de către profesor, în cadrul orelor de Educație Antreprenorială
- La secțiunea Studenți sunt invitate să se înscrie echipe de 2-6 studenți (19-30 ani la 1 august 2019), înscriși în anul academic 2018-2019 într-o instituție acreditată de învățământ public sau privat din România.
Toate detaliile despre eligibilitatea participanților și echipelor se găsesc în regulamentul competiției.
Înscrierea în competiție
Înscrierea se realizează în perioada 23 nov. 2018 - 25 ian. 2019, prin completarea formularului de înscriere de către un singur membru al echipei. Formularul de înscriere este disponibil la https://jar.ro/inscrierebpc.
La înscriere este necesară încărcarea următoarelor materiale care trebuie pregătite dinainte:
- Un video pitch cu durata de maximum 2 minute, care să le evidențieze potențialilor investitori punctul forte al afacerii și câteva date despre echipă.
- O prezentare în PowerPoint a ideii de afacere (folosind modelul dat, ANEXA A.2), prin care să demonstreze totodată potențialilor investitori că și-au însușit cunoștințele de bază din domeniul afacerilor ca urmare a parcurgerii programului JA de antreprenoriat.
Pentru realizarea materialului video se recomandă folosirea unor instrumente accesibile, simple, precum telefon mobil. Toate materialele necesare pentru înscriere se pregătesc în limba română.
Descărcați REGULAMENTUL și metodologia de desfășurare a competiției de aici.