În acest an, finala competiției naționale a desemnat trei elevi pentru a reprezenta România la finala mondială a competiție, care se va desfășura în Orlando, Florida, la finalul lunii iulie 2018. Aceștia sunt Mihaela Florea, elevă la Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci din Brăila, Dennis Claudiu Rotariu, elev la Colegiul Național Moise Nicoară din Arad și Tiberiu Danciu, elev la Colegiului Național Grigore Moisil din București. Tiberiu Danciu a reprezentat România cu succes în cadrul etapei mondiale a ediției din 2017, fiind primul campion român la Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist, la categoria Word 2013.

”Cred că această competiție este un bun antrenament pentru etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației. În sală se află participanți care s-au calificat și la această competiție”, a declarat Nușa Dumitriu-Lupan, Inspector General în cadrul Ministerului Educației.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 și 22 de ani și care sunt înscriși într-o instituție de învățământ acreditată sunt eligibili pentru concurs pentru oricare dintre aplicațiile Microsoft Word, Excel și PowerPoint. Anul acesta 144 de candidați au întrunit criteriile de calificare și au susținut examenele până la termenul limită al competiției din 10 aprilie 2018.

Dintre toți cei înscriși la etapa națională, în finala care a avut loc pe 4 mai, s-au calificat 30 de participanți, 10 dintre obținând punctaj maxim de 1000 de puncte, cel mai mic punctaj fiind de 944 de puncte. Cel mai tânăr candidat în competiția din acest an are doar 13 ani, se numește Alexandra Popescu și învață la Școala Generală nr 1. Hârtiești, jud. Argeș. Alexandra a reușit performanța de a se califica un punctaj maxim pentru finala de la București.

“Rezultatele sunt extraordinare – examenele MOS nu sunt ușor de promovat. Performanța cerută este dublă, punctaj și viteza de reacție,” afirmă Gabriela Barna, Director al Fundației EOS și coordonatorul evenimentului.

Cei 30 de candidați au susținut în cadrul etapei finale un examen Microsoft Office Specialist pe secțiunile Word, Excel și PowerPoint. Primii trei clasați care au fost desemnați să reprezinte România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist din Orlando, Florida, ce se va desfășura în perioada 30 iulie – 2 august 2018, au obținut următoarele punctaje:

  1. Mihaela Florea, elevă la Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci - 1.000 de puncte (punctajul maxim) într-un timp de aproximativ 18 minute - secțiunea Word 2013
  2. Dennis Claudiu Rotariu, elev la Colegiul Național Moise Nicoară din Arad - 985 puncte în aproximativ 15 minute – secțiunea PowerPoint 2013
  3. Tiberiu Danciu, elev la Colegiului Național Grigore Moisil din București - 961 puncte în aproximativ 18 minute – secțiunea Excel 2013.

”A fost una dintre cele mai interesante experiențe la care am participat în viața mea și sunt foarte fericită ca am reușit să mă calific. Sper să reprezint România cât mai bine la etapa internațională,” a afirmat Mihaela Florea, elevă la Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci din Brăila.

Competiția Microsoft Office este singura competiție din lume acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare astfel încât care elevii și studenții din întreaga lume își poată demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.