Deși nu există nici o confirmare oficială pe marginea acestui subiect, o sursă apropiată de subiect a confirmat pentru Wall Street Journal faptul că Neuralink dezvoltă o interfață între creiere și computere, scrie playtech.ro. Respectiva conexiune ar facilita atât download-ul, cât și upload-ul de informații de la și către creier. În teorie, este vorba de mici implanturi în creier care s-ar putea să ne apropie de conceptul pe care l-am văzut în urmă cu mai bine de un deceniu în Matrix. La momentul respectiv, Neo a învățat Kung Fu în doar câteva minute, iar oamenii s-ar putea să dobândească abilități similare.

,,În viitor, probabil că vom vedea o legătură mai apropiată între inteligența biologică și inteligența digitală.” Aceasta a fost declarația făcută de Musk în urmă cu aproximativ o lună în Dubai. Momentan, problema pare să aibă legătura cu viteza interfeței folosite pentru ca un computer să comunice cu creierul uman. ,,Ține mai mult de lățimea de bandă, viteza conexiunii între creier și varianta ta digitală, mai ales output.” Cu alte cuvinte, e greu să creezi un canal de comunicații care să facă față volumului foarte mare de date transmis de către creier.

Astfel de implanturi, nu atât de dezvoltate, sunt folosite pentru ameliorarea efectelor bolii Parkinson, epilepsiei și alte maladii neurodegenerative. Cu toate acestea, implanturile nu sunt foarte dezvoltate, pentru că sunt foarte periculoase și invazive.