De altfel, înscrierile pentru Hyperloop Pod Competition 2018 sunt deschise, iar echipele interesate să ajute la dezvoltarea unei metode alternative de transport a viitorului pot aplica până pe data de 29 septembrie.

SpaceX, compania lui Musk, a lansat Hyperloop Pod Competition în vara lui 2015, acesta fiind un concurs prin care antreprenorul inventator oferă inginerilor din toată lumea posibilitatea de a realiza designul unui vehicul pentru Hyperloop – un sistem de transport revoluționar imaginat de Musk, care va funcționa cu viteză supersonică și va fi capabil să transporte călători printr-un sistem depresurizat, cu peste 1200 km/h.

Echipa lui Denis Tudor, rLoop, a fost una dintre cele 30 de echipe care s-au calificat în a doua etapă a concursului (dintr-un total de 115 echipe), care a avut loc pe data de 27 august. Echipa câștigătoare a fost din Munchen, Germania. WARR a realizat o capsulă care a atins viteza de 323 de km/h.

Musk declara în acel moment că nu vede niciun obstacol în obținerea unor viteze de 800 sau chiar 960 de km/h pe acceași lungime a ”șinei” din sistemul Hyperloop, așa că, echipele carese gândesc să participe anul viitor vor avea de conceput capsule care să depășească viteza record a germanilor.