Update 9 iulie:

Elon Musk renunță la achiziționarea companiei Twitter, o tranzacție în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Motivul dat de fondatorul Tesla este că Twitter a încălcat o parte din prevederile înțelegerii care stătea la baza finalizării tranzacției dintre cele două companii refuzând să ofere informații privind organizarea business-ului.

Într-un tweet, oficialii companiei de micro-bloging au anunțat faptul că se vor adresa instanței pentru ca aceasta să ofere termen de obligativitate pentru realizarea acestei tranzacții.

La rândul său, Musk este pregătit pentru o bătălie legală cu Twitter.

După anunțul privind renunțarea la această achiziție, acțiunile Twitter au scăzut cu 36% față de prețul la care urcaseră în luna aprilie după ce Musk a anunțat că dorește să cumpere această companie și oferă 44 de miliarde de dolari.

Mai multe informații puteți găsi aici.


Musk a preluat acțiunile Twitter pentru 54,20 per acțiune. CEO-ul Twitter, Parag Agrawal a spus despre tranzacție că „Twitter are un scop și o relevanță în întreaga lumea. Suntem mândri de echipa noastră și inspirați că munca noastră nu a fost niciodată mai importantă decât acum”.

Elon Musk a spus că „Libertatea discursului este baza oricărei democrații funcționale, iar Twitter este piațeta publică a fiecărui oraș unde viitorul umanității va fi dezbătut. Vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată prin îmbunătățirea feature-urilor, a algoritmilor și a deschiderii acestora către public, dar și prin distrugerea boților de spam și autentificarea tuturor utilizatorilor reali”.

Tranzacția a pornit inițial cu Musk achiziționând 9,2% din Twitter și apoi vorbind public despre acest lucru pe platformă. Ulterior, Musk a dezvăluit lumii planul de a achiziționa Twitter în integralitate. Oferta lui inițială a venit pe 14 aprilie.

Toate detaliile tranzacției pot fi găsite aici.