Inelul este similar cu Oura Ring și acesta nu vibrează și nu primește notificări. Îți verifici detaliile când vrei, pe aplicație, asigurând astfel că nu există nicio intruziune în activitățile tale zilnice. De asemenea, vine cu o baterie cu o autonomie de 5 zile.

Inelul Ultrahuman este conceput pentru a rezista în condiții de utilizare și antrenamente dure. Suprafața exterioară a inelului este alcătuită dintr-un corp din titan acoperit cu carbură de tungsten, care este de 5 ori mai dur decât oțelul, ceea ce îl face remarcabil de rezistent la zgârieturi. În același timp, confortul și minimalismul se află în centrul produsului. acest lucru este asigurat de învelișul interior neted al inelului care îl face confortabil în timpul scenariilor de somn și odihnă.

Inelul Ultrahuman Ring funcționează independent sau în combinație cu platforma avansată de monitorizare a glucozei existentă, Ultrahuman M1, pentru a oferi utilizatorilor informații metabolice și mai profunde și acțiuni mai precise pentru optimizarea sănătății.

Mohit Kumar, fondator și director executiv, Ultrahuman a comentat: "Este un produs de înaltă performanță. Am crezut întotdeauna în puterea biomarkerilor în ceea ce privește capacitatea lor de a face mai eficientă optimizarea sănătății. Cu inelul Ultrahuman și o nouă suită de biomarkeri metabolici, acum puteți înțelege nu doar ce vă afectează metabolismul glucozei, ci și cum să acționați în mod eficient pe baza acestor informații. De ex. v-ați putea da seama cât de mult din metabolismul glucozei este afectat de lipsa somnului față de mâncarea în sine. Acesta este un salt fenomenal în lumea biomarkerilor și ne permite să studiem diverși factori din jurul sănătății umane într-un mod unic și mult mai impactant decât oricând."

Unele dintre informațiile care vor fi disponibile cu inelul Ultrahuman ar fi în jurul înțelegerii NEAT ("non-exercise activity thermogenesis"), a eficienței somnului și a efectului său asupra metabolismului glucozei și a impactului alimentelor asupra recuperării și performanței.

Inelul Ultrahuman va fi disponibil pentru precomandă la nivel global începând cu data de 7 iulie 2022, iar expedierea va începe începând cu luna august 2022. La momentul redactării acestui articol, prețurile nu au fost confirmate, dar ar exista două opțiuni: Un preț (premium) care acoperă utilizarea pe viață și o altă opțiune de abonament (lunar).

Ultrahuman este un startup ce a strâns până în prezent 25 de milioane de dolari finanțare. Printre investitorii lor se numără Alpha Wave Incubation (AWI), care este susținută de DisruptAD și administrată de Falcon Edge, Steadview Capital, Nexus Venture Partners, Blume Ventures și fondul iSeed al lui Utsav Somani, precum și o serie de fondatori de marcă și investitori de marcă, inclusiv Scott Schleifer de la Tiger Global.