Maiar este o aplicație care servește drept portofel digital și foloseste blockchain-ul Elrond, care este capabil să efectueze peste 100.000 de plăți pe secundă.

Aplicația va reinventa astfel felul în care oamenii interacționează cu bani, bunuri, titluri de proprietate sau orice alt transfer de valori.

Peste 200.000 de utilizatori s-au înregistrat pentru a primi acces la varianta de test a Maiar. Începând de astăzi, 31 ianuarie 2020, aplicația este disponibilă pentru utilizatorii din întreaga lume pe telefoanele lor iOS și Android. Compania se așteaptă ca în interval de 12 luni de la lansare aplicația să atingă 3 milioane de utilizatori înregistrați.

“Miliarde de oameni trimit mesaje directe către contactele lor pentru ca este ușor, intuitiv și costurile sunt neglijabile. Prin Maiar și Elrond vrem să oferim aceeași experiență și când vine vorba de transferul de bani”, spune Beniamin Mincu, CEO Elrond.

În acest moment, marea majoritate a utilizatorilor de internet nu beneficiază încă de avantajele tehnologiei blockchain. Ei așteaptă o modalitate de acces intuitivă, ușor de utilizat și cu functionalități similare sau mai bune decât aplicațiile de plăți existente. De aceea, combinația dintre Maiar și un smartphone va crește semnificativ adopția unui nou sistem financiar global de foarte mare viteză în rândul utilizatorilor de internet.

Maiar face ca orice telefon să poată avea un portofel digital funcțional în doar câteva secunde.

Aplicația de mobil permite oricui să trimită bani contactelor sale. Și mai interesant, oricine își poate înregistra un @herotag - un pseudonim pentru portofelul său digital, pe care îl poate folosi pentru a trimite și primi bani de oriunde în lume, aproape instant și la costuri neglijabile, prin simpla apăsare a unui buton.

Recent, startup-ul românesc de blockchain Elrond Network, care are moneda digitală ELGD, a ajuns la o capitalizare de piață de aproape un miliard de dolari, pentru că moneda lor digitală a ajuns aproape de 60 de dolari valoare.