Eric Schmidt va părăsi funcția de Executive Chairman din consiliul director al Alphabet, urmând să fir doar un simplu membru al board-ului și să ofere consultanță tehnică pentru companie.

”Alături de Larry, Sergey și Sundar cred că este momentul porivit pentru a face această tranziție în evoluția Alphabet. Compania funcționează foarte bine, iar anumite structuri din cadrul ei au un parcurs excepțional. În ultimii ani am petrecut destul de mult timp ocupându-mă de tehnologie și știință, dar și filantropie, iar planul meu este de mă axa și mai mult pe aceste domenii”, a precizat Schmidt în cadrul unui comunicat de presă al Alphabet.

Deși nu s-a vehiculat încă vreun înlocuitor pentru Eric Schmidt, reprezentanții Alphabet sunt de părere că noul președinte al board-ului ar putea fi non-executive.

Schmidt are 62 de ani și este de profesie inginer sofware. Din 2001 până în 2011 a fost CEO-ul Google, iar din 2011 a fost numit în funcția de Executive Chairman al companiei. De-a lungul carierei sale, Eric Schmidt a trecut prin diferite poziții tehnice în cadrul unor companii de IT precum Bell Labs, Sun Microsystems sau Novell.