Scopul acesteia este de a încuraja tinerele din întreaga lume să se gândească la inovații tehnologice și prezinte soluții pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a transforma producția de hrană pentru toată populația planetei într-un proces sustenabil.

Pentru a intra în competiția EIA: Girls Who Innovate 2017, fetele trebuie să își prezinte ideea/ conceptul sub forma unei fotografii, schițe, machete, model, film de 2 minute sau orice alt element vizual care poate să o aducă la viață, alături de o descriere de 250 de cuvinte. În plus, pentru minori, va fi nevoie și de consimțământul scris al părinților pentru participare.

Termenul limită de trimitere a proiectelor este 26 mai 2017. Candidaturile trimise vor fi evaluate de un juriu alcătuit din membri Ericsson, pe baza unor criterii precum creativitatea, originalitatea, abordarea, modul în care este transmis mesajul și respectarea instrucțiunilor. Angajații Ericsson vor putea vota apoi pentru a selecta câștigătorii dintre cele 50 de idei care au primit cel mai mare punctaj din partea juriului.

În baza voturilor, se vor alege câte trei câștigătoare, pentru fiecare dintre cele trei categorii de vârstă: 9-12 ani, 13-15 ani și respectiv 16-18 ani.

Câștigătoarele vor fi anunțate pe 23 iunie 2017, iar premiile vor fi dispozitive Amazon Echo Dot – Al Device, certificate de apreciere, oportunitatea de a scrie pe blogul portalului de cariere al companiei Ericsson și un mentor din cadrul companiei care va ajuta câștigătoarea să publice articolele pe blog.