Microsoft a anunțat noul Surface Laptop, un Apple-killer cu prețul de 999 de dolari și autonomie de aproximativ 14 ore. Laptopul rulează un sistem de operare Windows S, o variantă simplificată care concurează direct cu gama Chromebook. Ca o comparație, noul Surface Laptop nu se diferențiază atât de mult ca performanță de MacBook-urile de 12 inci ale rivalilor de la Apple, sau chiar de vechiul Air care nu a mai primit un upgrade din 2015. Acestea vor veni cu un ecran de 13,5 inci și cu procesoare i5 sau i7, după alegerea fiecăruia. Una dintre trăsăturile definitorii este invelișul tastaturii care este fabricat din Alcantara, un material folosit și la cover-urile premium pentru tabletele 2 in 1 din gama Surface Pro.

Iată alte laptopuri cu autonomie mare pe care le poți cumpăra.

Lenovo ThinkPad T470

Chiar dacă are un design ”de epocă” și ne amintește de notebook-urile care făceau furori în 1995, T470 te va surprinde puțin. El face parte din gama ThinkPad, una care este destinată în principal corporatiștilor care își doresc atât performanță cât și autonomie, însă cărora nu le prea pasă de design. Este în continuare unul dintre cele mai bine vândute laptopuri din lume și ne pytem da seama de ce. Bateria ar ține 17 ore, spune Lenovo. Ceea ce este de-a dreptul impresionant și e laptopul cu cea mai mare autonomie.

Apple MacBook Air 13”

Dacă avem un top cu laptopuri cu cea mai mare autonomie, MacBook-ul nu poate să lipsească de pe această listă. E un fel de Lenovo Think Pad care nu încearcă să violeze simțul estetic. Dacă pentru chinezi nu prea contează look-ul, ci doar funcționalitatea, la Apple e cu totul altceva. Cu un design unibody din aluminiu care arată extraordinar, bătrânul Air, care nu a mai primit un update din 2015, scoate 14 ore de autonomie fără să transpire. O performanță foarte bună.

Dell Latitude 7280

De pe această listă nu avea cum să lipsească un Dell. Gama Latitude, și în special 7280 beneficiază și el de o autonomie de invidiat pentru majoritatea notebook-urilor. 12 ore și 29 de minute au reușit americanii să scoată din el, ceea ce îl plasează acolo sus, împreună cu rivalii săi eterni Apple și Lenovo.

Dell XPS 13

Să trecem și la al doilea Dell de pe listă. Acesta face partea din gama premium, prețul său de listă fiind unul foarte ridicat. Alternative cu o asemenea autonomie găsim chiar și la jumătate de preț și sunt trecute în listă mai sus. Dar dacă nevoile tale sunt ceva mai ridicate și nu poți fără un XPS 13, vei reuși să scoți din el cam 12 ore de autonomie.

Acer Chromebook R 13

Ca să trecem mai departe de la Dell, acum avem ceva la polul opus de preț față de XPS 13. Și anume un Chromebook de la Acer, R13 pe numele său. Cu aproximativ 400 de dolari, ceea ce e oricum destul de mult pentru gama din care face parte, poți beneficia de aproximativ 11 ore de autonomie. Acer R13 are marele avantaj de a avea un sistem de operare care deși limitat, este foarte bine optimizat pentru a trage cât se poate de mult de baterie.