Startup-urile tech din Europa Centrală și de Est în căutare de investiții, parteneriate de distribuție, expunere media și conexiuni valoroase în industrie sunt invitate să aplice la cea de a patra ediție Startup Spotlight, competiție și program de mentorat organizat în paralel cu How to Web Conference 2015. Vor exista premii de 20.000 de dolari și aplicațiile pot fi depuse până pe 30 octombrie.

SS14 Best Startup

Aplicațiile sunt deschise până vineri, 30 octombrie, pe site-ul programului.

De-a lungul celor 3 ediții organizate până în prezent, Startup Spotlight a adus împreună 96 de startup-uri tech selecționate din sute de aplicații primite din 36 de țări.

Acestea au beneficiat pe parcursul celor 3 ani de 600 de ore de mentorat și au participat la 1100+ întâlniri unu la unu cu acceleratoare, investitori și profesioniști relevanți pentru domeniul lor de activitate.

Și anul acesta Startup Spotlight va aduce împreună 32 de startup-uri tech care dezvoltă produse cu potențial disruptiv la nivel global. Programul se adresează startup-urilor care au mai puțin de 2 ani de activitate, au dezvoltat cel puțin un prototip funcțional al produsului și nu au ridicat finanțări mai mari de 500.000 de euro până în prezent.

Rată de succes de 35%

Având o rată de succes de 35%, Startup Spotlight este unul dintre cele mai eficiente programe pentru startup-uri din punctul de vedere al numărului de deal-uri încheiate. Astfel, dintre companiile care au încheiat un deal ca urmare directă a participării în program, 12% au primit o investiție de tip Venture Capital, 34% au fost acceptate într-un program de accelerare cunoscut la nivel internațional, 27% au încheiat un parteneriat strategic, iar restul de 27% au găsit un mentor sau advisor.

Printre absolvenții programului se numără unele dintre cele mai promițătoare startup-uri din ecosistemul tech european: Incrediblue, startup care a încheiat o rundă de investiții Serie A condusă de Connect Ventures, MavenHut, companie care a făcut recent cel mai mare exit din industria de gaming românească, vânzând drepturile pentru Solitaire Arena și Solitaire 3 Arena către RockYou sau Axosuits, creatorii unui exoschelet medical pentru persoanele cu dizabilități, acum în teste clinice.

Printre investitorii pe care echipele vor avea ocazia să îi întâlnească la Startup Spotlight în sesiuni de mentorat unu la unu se numără Max Kelly (Managing Director, TechStars London), Carlos Espinal (Partener, Seedcamp), Alan Clayton (Roaming Mentor, SOS Ventures, organizatorii programului de accelerare hardware HAX), Rune Theill (Co-Fondator, Rockstart Accelerator) sau Cedric Maloux (Managing Director, Startup Yard).

Participarea în program este gratuită, iar startup-urile sunt invitate să aplice online până vineri, 30 octombrie. Finaliștii vor fi selecționați de un juriu de specialitate și vor fi anunțați joi, 5 noiembrie.

Startup Spotlight se desfășoară în paralel cu How to Web Conference 2015, cel mai important eveniment pe antreprenoriat și inovație în tech din SEE. Biletele de tip Very Early Bird sunt disponibile până miercuri, 21 octombrie, pe site-ul conferinței.