Poate părea o aplicație puțin cam sumbră, însă, în ziua de azi, de ce să nu ne dorim să rămânem conectați la social media, sau să ”interacționăm” cu cei dragi și după ce nu am mai fi în viață?

În esență, Eternime este o aplicație care le permite utilizatorilor să-și creeze un avatar digital care să fie disponibil după moartea lor.

Proiectul este în faza de testare beta și a fost creat de Marius Ursache, designer, consultant pe inovație pentru companii și acceleratoare din întreaga lume, și antreprenor. Marius este și Mentor&Teaching fellow la MIT Global Entrepreneurship Bootcamp, a cofondat Grapefruit (Iași), Discipline Entrepreneurship Toolbox (San Francisco), Eterni.me (San Francisco). Proiectul Eternime este confondat de Claudiu Baciu, care este și CTO al companiei.

Eternime a fost fondat în 2014, iar scopul fondatorilor este de a le oferi oamenilor, măcar din punct de vedere digital, posibilitatea de a deveni nemuritori.

În prezent, Eternime este o aplicație care colectează date despre utilizatori din informațiile de pe smartphone, dar și printr-o serie de întrebări pe care ți le adresează un chatbot. Ideea este de a colecta suficient de multe date despre tine astfel încât să poată crea un chatbot-avatar al tău care va interacționa cu cei dragi după dispariția ta.

”Colectăm date despre geolocație, mișcare, activități, sănătate, somn, fotografii, mesaje pe care utilizatorii le urcă în aplicație”, a declarat Ursache citat de Business Insider.

Recent, un demo al aplicației a fost prezentat în Londra, posibilii utilizatori putând să vadă interfața acesteia și modul în care strânge informații și creează avatarul digital.

După cum spuneam, Eternime este în faza de testare, iar până acum peste 43.000 de persoane s-au înscris pentru a afla cum funcționează această aplicație, un fel de alter-ego digital.

Puteți citi aici un material pe larg cu Marius Ursache despre Eternime.