UPDATE: Potrivit organizatorilor, în urma selecției, doar unul dintre cele 6 startup-uri românești au fost acceptate pentru a ține un pitch, fiind vorba despre TPS Engage, celelalte numărându-se printre cele 200 de startup-uri înscrise în total.

O comunitate globală de startup-uri, executivi și investitori se vor reuni la Palatul Imperial Hofburg din Viena, pentru ediția Pioneers 2019.

50 de startup-uri vor avea ocazia să facă un pitch în fața investitorilor prezenți la eveniment. Printre acestea se numără și 6 startup-uri din România. Este vorba despre Oupio, TPS Engage, Oveit, Smart EpiGenetX, FINQware și Stockberry.

Toate startup-urile acceptate vor beneficia de un program de mentorat, inclusiv mentorat online și face-to-face în cadrul evenimentului Mentors Day. Aceasta reprezintă o oportunitate bună pentru startup-uri să interacționeze cu investitori VC internaționali.

În cadrul evenimentului va avea loc și o competiție de pitching. Vor fi 7 sesiuni de pitching, iar câștigătorii din fiecare vor concura în etapa finală, unde își vor prezenta ideile de business pe scena principală, pentru Pioneers Challenge Award.

Echipa câștigătoare va primi o călătorie în Silicon Valley, unde va avea ocazia să întâlnească jucători importanți de acolo și va avea opțiunea să primească o co-investiție din partea Pioneers Ventures - 500.000 de dolari vor fi împărțiți între finaliști. De asemenea, va beneficia de expunere media.

Startup-urile românești înscrise la Pioneers 2019

Oupio aduce o boxă wireless, conectată prin bluetooth și care integrează și elemente de iluminare, astfel poate funcționa ca o lampă.

TPS Engage oferă posibilitatea de a livra reclame pe ecranele digitale din oraș, direct din desktop. Vezi aici un interviu cu Matei Psatta, cofondator al soluției de publicitate digitală.

Oveit este o platformă de ticketing și organizare de evenimente. Poți să faci badge-uri la evenimente și să contorizezi mai bine participanții.

Smart EpiGenetX oferă teste genetice de ultimă generație și un algoritm de interpretare a rezultatelor unic la nivel mondial, precum și consultanță în nutriție, dietetică, genetică și activitate fizică, prin specialisti acreditati in domeniu.

FINQware este o o companie care dezvoltă o platforma de agregare de date financiare, conectând băncile și instituțiile financiare cu fintech-urile și companiile care au nevoie de soluții de accesare de date multibank. Compania a fost marele câștigător la competiția regională Citi CEE PSD2 Challenge din Varșovia și își propune să fie leader regional în cadrul industriei de Open Banking din Europa Centrală și de Est.

StockBerry este o platformă care oferă informații privind tradingul de criptomonede și acțiuni, precum și știri relevante despre prețurile și evoluția monedelor digitale și a acțiunilor. Citește mai multe despre startup aici.