Lime este un startup care oferă un serviciu de închiriere de trotinete electrice. Acestea sunt amplasate oriunde în oraș și le poți lua cu ajutorul unei aplicații. Flow va funcționa la fel.

Confirmarea faptului că Lime pregătește intrarea în București vine de pe LinkedIn, unde compania a pus deja un anunț de angajare pentru postul de Operations Manager.

De asemenea, start-up.ro a putut să vadă încă de acum două zile în aplicație de mobil Lime că Bucureștiul este mapat, adică există deja zona unde trotinetele electrice vor fi disponibile pe hartă (o zonă redusă, care nu include periferiile), dar și faptul că o trotinetă electrică apărea pe hartă.

Conform aplicației Lime, prețul pentru București va fi de 3 lei pentru deblocarea trotinetei și 70 de bani pentru fiecare minut petrecut pe ea.

Puteți vedea anunțul de angajare disponibil aici.

Lime colaborează la nivel global inclusiv cu Uber pentru a integra trotinetele în aplicație. Lime e evaluat la 2 miliarde de dolari și urmează să primească o investiție de 400 de milioane de dolari.

Anul trecut Lime a reușit să primească o investiție de 335 de milioane de dolari. Startup-urile de mobilitate și scutere sau trotinete electrice sunt în creștere. Modelul lor de business e unul relativ simplu.

- Trotinetele sunt puse într-un oraș în număr destul de mare și disponibile spre închiriere pentru oricine dorește

- Plata se face la deblocare și la minut

- De asemenea, Lime angajează așa-numiți juiceri, adică acele persoane care monitorizează trotinetele în oraș și dacă acestea se descarcă se duc să le ia și să le ducă la stația de încărcare

Vedeți mai jos printscreen-ul din aplicația Lime.

Flow, serviciul local de trotinete electrice

„În primă fază vom distribui 1.000 de trotinete în Bucureşti şi Cluj. Ne gândim şi la alte oraşe din România, dar trebui să luăm în calcul şi forma de relief care se regăseşte în oraşele pe care le vizăm“, a spus pentru Ziarul Financiar Iulian Pădurariu, fondator al Flow.

Iulian Pădurariu, cofondator Flow, sistem de sharing de trotinete electrice, a investit 1 milion de euro într-un sistem de sharing de trotinete electrice, care va fi lansat în primăvara acestui an şi prin care va distribui 1.000 de trotinete în Capitală şi în Cluj.

Conform antreprenorului, vor exista două tipuri de pricing. Primul, pe modelul vestic, va fi adaptat prețurilor de pe piața locală. Plecatul de pe loc ar urma să fie taxat cu 2 lei apoi, pentru fiecare minut parcurs cu trotineta electrică, se vor plăti câte 20 de bani (1 leu pentru 5 minute scurse). Cea de-a doua modalitate de plată este cea bazată pe abonament – „all you can eat” – care va costa în jur de 50 de euro lunar, clientul urmând să aibă acces nelimitat la întreaga flotă de trotinete.