VayaVision, un start din Tel Aviv, a primit o investiție de 2,45 milioane de euro million prin Instrumentul pentru IMM-uri (parte a programului Orizont 2020), lansat de Consiliul European al Inovării (EIC), scrie Tech.eu.

Compania dezvoltă soluții software pentru mașini autonome, prin care oferă informații esențiale pentru siguranța la volanul acestor tipuri de mașini. Soluția se adresează vehiculelor autonome de nivel 3, 4 și 5.

O mașină cu autonomie de nivelul 3 are nevoie de un volan și de un șofer care să fie atent și gata să preia controlul dacă apare vreo problemă pe drum. Mașina autonomă de nivelul 4 va funcționa fără șofer și va merge pe benzi dedicate, în timp ce o mașină de nivel 5, cu autonomie totală, nici nu va mai avea nevoie de un volan.

VayaVision colectează date de la radar și cameră pentru a avea o imagine generală asupra mediului înconjurător. De asemenea, utilizează tehnici de măsurare și instrumente AI pentru a recunoaște chiar și cele mai mici obiecte și a prezice traiectoria lor în mișcare.

Cu ajutorul investiției din partea EIC, startup-ul intenționează să își aducă soluția software pe piața din Europa și să își dezvolte prezența aici.