Astfel, a luat contur unul dintre proiectele EXE Software, Aurora AI: Impact Measurement Tool, în care feedback-ul și review-urile despre un brand, o companie sau un om ar putea fi sumarizate, așa încât să ajute în luarea unei decizii.

”Ne adresăm mai multor domenii, un exemplu fiind cel de retail, unde feedback-ul cumpărătorilor îți poate oferi un avantaj mare asupra concurenței, iar produsele și serviciile tale pot fi ajustate în concordanță cu dorințele și nevoile publicului țintă. De asemenea, un alt domeniu unde ar fi foarte util este Social Media, pentru a aproxima impactul și reacția publicului asupra unui conținut. În general, orice segment care prețuiește noțiunea de „feedback” poate avea de câștigat cu un astfel de sistem. Mai ales că există o cercetare științifică activă în această direcție și o putem adapta, la cerere, unui caz de business. De altfel, am prezentat aplicația în cadrul GoTech și feedback-ul despre aceasta este unul încurajator, identificăm o reală nevoie în piață”, a declarat Răzvan Udrea, în calitate de Manager de Dezvoltare Software al EXE Software.

Proiectul presupune mai multe module de inteligență artificială pentru analizarea datelor augmentate cu Azure ML Studio, o bază de date Document Oriented pentru a răspunde la date Real-Time (Cosmos DB), o bază de date Relațională (SQL Server), o aplicație Web pentru management-ul datelor și interfațarea cu utilizatorul (ASP.NET) și un tool pentru raportare într-un mod eficient a datelor analizate (Power BI).

Stadiu actual al proiectului este Minimum Viable Product (MVP), cuprinzând componente expuse publicului larg (Open-Source) și fiind disponibil într-un timp de implementare relativ scurt.

EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT din țara noastră, fiind înființată în anul 2001 și având produse și servicii livrate în cinci din cele șapte continente din lume.

Organizația este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise, susținând îmbunătățirea performanțelor și eficienței proceselor de business din interiorul fiecărei companii din portofoliul său de clienți.

Cu peste 200 de proiecte la activ, EXE Software este partener certificat Microsoft Gold și și-a clădit reputația dezvoltând și implementând soluții pentru data management, resource management, workflow management, field data collection, data analysis, folosind metodologii ca Agile, Waterfall, Extreme Programming (XP) și Adaptive Software Development (ASD).