Prin această mișcare tranzacțională, Keywords Studios plc își face intrarea pe piața din Europa de Est și aduce plus valoare liniei de servicii deja existente prin talentul și experiența celor de la AMC. De asemenea, achiziția reprezintă intrarea pe piața regională a industriei de game-dev și dă un imbold strategiei Keywords Studios plc pentru a deveni una dintre cele mai importante platforme de servicii tehnice și creative pentru industria jocurilor video la nivel global.

Fondat în 2009, cu sediul în București, AMC este studioul de grafică 3D care produce grafică 3D de foarte înaltă calitate pentru jocuri video. Studioul lucrează cu o echipă talentată și experimentată de peste 60 de specialiști și a fost fondat de Cristina și Marcel Neamțu.

Studioul AMC lucrează pentru nume importante din industria de jocuri video, precum Activision, 2K, CD Projekt Red, Wargaming, Zynga și creează grafica celor mai renumite jocuri din lume, precum seria Call of Duty, World of Tanks, Witcher III, Spider Man, Mafia, Planet of the Apes și altele.

Cristina Neamțu va ocupa în continuare funcția de Managing Director al companiei și va duce mai departe strategia de creștere și consolidare împreună cu echipa de management.

În 2020, compania a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 2,3 mil Euro, iar pentru 2021 estimează o creștere de peste 3 mil. Euro.

”Suntem încântați să ne alăturăm grupului Keywords și așteptăm cu mare interes oportunitățile pe care ni le va aduce afilierea la unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de video games pentru clienți și echipa noastră. Făcând parte din grupul Keywords, vom putea accelera procesul de creștere, iar investițiile și sprijinul grupului ne vor ajuta să mărim echipa și să livrăm proiecte mai mari către clienți din toată lumea. Suntem nerăbdători să lucrăm îndeaproape cu întreaga echipă Keywords și să ne aducem contribuția la creșterea continuă a companiei”, spune Cristina Neamțu (CEO & Co-founder AMC)

”Afilierea la Grupul Keywords adaugă o nouă dimensiune companiei AMC care va aduce multe oportunități de creștere pentru echipă. Mă bucur că AMC își continuă drumul început acum câțiva ani, pornind de la pasiunea pentru jocuri a unei echipe de „nebuni” care au crezut în visul lor. Sunt sigur că vor urma multe experiențe excepționale”, afirmă Marcel Neamțu.

”Venirea Cristinei și a talentatei echipe de la AMC în grupul Keywords este o mare bucurie. Apreciem foarte mult expertiza și experiența pe care echipa AMC le vor pune în slujba liniei noastre de servicii de creație și oportunitățile de creștere pentru această linie de servicii, dar și pentru extinderea Keywords în regiune. De peste 12 de ani, AMC oferă servicii de cea mai înaltă calitate și a dobândit o experiență incontestabilă. Suntem pregătiți să susținem creșterea și dezvoltarea AMC ca parte a grupului și suntem încântați că putem pune la dispoziția clienților noștri munca la cele mai înalte standarde de calitate a echipei AMC”, spune Jon Hauck, CEO Interimar Keywords Studios