Potrivit TechCrunch, Mobike a primit 600 de milioane de dolari finanțare pentru a se extinde în afara Chinei. Este unul dintre cele două servicii populare de închiriere de biciclete.

China este în fruntea promovării serviciilor de închiriere de biciclete. Acestea sunt dotate cu un GPS și pot fi luate dintr-un loc și lăsate oriunde. Serviciile sunt folosite și de către companii, care promovează mersul cu bicicleta. Astfel, Mobike oferă biciclete aproape în orice parte a orașelor unde este.

Potrivit TechCrunch, Mobike operează peste 5 milioane de biciclete și are peste 100 de milioane de utilizatori înregistrați. În fiecare zi aceștia fac peste 25 de milioane de drumuri. Momentan, Mobike e în 100 de orașe din China și, de curând, Singapore. Următorul oraș în care vrea să se extindă ar fi Manchester, din Marea Britanie, până la finalul lui iulie.

CEO-ul Davis Wang a spus că scopul este extinderea în 200 de orașe până la finalul anului. Mobike are doar doi ani vechime și a ajuns la finanțare de tip Series E. Banii au venit de la Tencent, Sequoia Capital, Hillhouse Capital, BOCOM International, ICBC International și Farallon Capital. Anul acesta, Mobike mai strânsese o rundă de 300 de milioane de dolari. Rivalul principal pentru Mobike este Ofo, un startup, de asemenea, chinez, susținut de Didi Chuxing. Ofo s-a extins în Singapore și în Cambridge.