Astfel, compania estoniană este prezentă, pentru prima dată, în Ploiești, cu serviciile de ride-hailing, și în Galați, cu închirierea de trotinete electrice. Prin lansarea diviziei Bolt Food în Constanța, Bolt oferă acum constănțenilor gama completă de servicii.

După București, Constanța, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Brașov, Ploieștiul este al șaptelea oraș pe harta țării, în ceea ce privește serviciile de ride-hailing, primele introduse pe piața din România. Închirierea de trotinete electrice și livrarea de mâncare au fost lansate pentru prima dată în vara anului trecut și s-au extins rapid în țară, fiind prezente deja în București, Cluj-Napoca, Constanța și Galați.

”Schimbarea obiceiurilor de transport și de consum și restricțiile impuse în perioada pandemiei au reprezentat catalizatori de business pentru noi și ne-au încurajat să valorificăm oportunitățile create și să ne dezvoltăm într-un ritm foarte alert”, explică Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Pentru a accesa serviciile de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice, sau de livrare de mâncare, utilizatorii trebuie să instaleze aplicația Bolt, sau Bolt Food, pe care o pot descărca de pe Google Play sau App Store.

Pe perioada lansării, prețul curselor Bolt din Ploiești începe de la 7 lei, în funcție de categoria aleasă, iar pasagerii beneficiază de reduceri de până la 50%, în limita a 7 lei. Atât pasagerii, cât și șoferii au obligația legală de a purta permanent masca de protecție.

Bolt recomandă, de asemenea, șoferilor săi parteneri să dezinfecteze mașinile după fiecare călătorie, iar pasagerilor să respecte regulile de distanțare socială și de igienă conform legilor în vigoare și recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Toate livrările Bolt Food din Constanța sunt fără contact, iar în perioada lansării nu se percepe nicio taxă de livrare (în limita unei distanțe de 4 km), clienții plătind doar pentru mâncarea comandată.

Dezvoltarea rapidă a operațiunilor cu livrarea de mâncare a dus la crearea Bolt Food ca divizie de business separată, sub conducerea lui Andrei Manea. Bolt Food gestionează, în prezent, livrările a sute de restaurante din București, Cluj-Napoca și Constanța.

Contextul nou al mobilității urbane, care impunea distanțarea socială și utilizarea, pe cât posibil individuală, a vehiculelor, mai ales în orașe, a determinat seria de lansări a serviciilor de trotinete electrice în București, Cluj-Napoca, Constanța și, de luna aceasta, în Galați.

Acesta este primul serviciu oferit de Bolt gălățenilor. Trotinetele electrice Bolt sunt construite după un design propriu, al inginerilor Bolt din Estonia, fiind intuitive, practice și rapide. Acționate electric și atingând o viteză maximă de 25 km / h, ele pot parcurge până la 40 km cu un singur ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de utilizare.

La Galați, deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită în prima lună de la lansare, iar prețul curselor este de 0,6 lei pe minut. Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze ”Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație.

Bolt are peste 50 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 40 de țări din Europa și Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete și biciclete electrice, până la livrarea de alimente și pachete.