Într-un comunicat lansat de companie, reprezentanții EY spun că această inițiativă face parte din strategia companiei de a oferi clienților cele mai inovatoare tehnologii. Investiția se va extinde pe o perioadă de doi ani și va fi folosită pentru a crea servicii bazate pe noile tehnologii în arii de activitate precum servicii financiare, cyber, managementul riscurilor, servicii software, precum și servicii digital fiscale și de audit.

„În această epocă transformatoare, companiile și guvernele sunt supuse unei presiuni semnificative nu numai pentru a ține pasul, ci pentru a depăși marile schimbări disruptive și tehnologice. Vedem oportunități enorme în a ajuta clienții să facă față acestor provocări și să fie cu un pas înaintea curbei tehnologice. Cu această investiție și o echipă extinsă de lideri în tehnologie, EY va ajuta companiile să navigheze industrie disruptivă pentru a-și îndeplini potențialul de creștere”, a declarat Mark Weinberger, președinte și CEO al Global EY.

Compania EY este unul dintre cei mai importanți utilizatori ai tehnologiei RPA, care folosește peste 1.100 de roboți în susținerea afacerilor și a clienților săi. EY colaborează cu companii precum UiPath și ajută ca software-ul de automatizare a proceselor cu AI creat de românii de la UiPath să ajungă în companiile din întreaga lume.

CEO-ul a menționat și alte inițiative inovatoare lansate de copmanie în ultimul an, cum ar fi utilizarea de blockchain în asigurarea maritimă și automatizare, precum și plata redevențelor și pilotarea utilizării dronelor în monitorizarea stocurilor.

Foto: accountancyage.com