Se pare că platforma testează butonul de ”downvote”. În esență, ne vom putea exprima dezacordul față de comentariile și postările ofensatoare ale prietenilor, sau care induc în eroare – așa numitele fake news - precum și față de postările paginilor publice.

Existența acestui buton a fost confirmată de reprezentanții Facebook pentru TechCrunch, iar în acest moment acest feature este disponibil unui număr limitat de persoane din Statele Unite.

”Nu testăm un buton de dislike. Explorăm o nouă cale prin care să le permitem oamenilor să ne dea feedback privind comentariile de pe paginile publice”, au precizat reprezentanții Facebook.

Potrivit acestora, butonul de ”downvote” nu ar avea ca efect mutarea comentariului spre finalul thread-ului, cum este, de exemplu, în cazul postărilor de pe Reddit, sau scăderea ranking-ului paginii. Acesta a fost creat pentru a oferi Facebook ocazia de a observa mai bine caracterul postărilor de pe platformă și calibrul comentariilor. De asemenea, nu va fi vizibil numărul de downvote-uri pe care le va primi un comentariu.

Așa va apărea butonul de ”downvote”.

Atunci cand este apăsat, utilizatorul poate alege să ofere detalii suplimentare.

Introducerea la scară largă a acestei noi caracteristici, ”downvote-ul”, ar putea avea implicații foarte mari și posibil dăunătoare pentru paginile/persoanele care au conturi pe platformă. Rămâne de văzut modul în care cei de la Facebook vor reuși să navigheze printre posibilele acuzații de cenzură care ar putea să apară.