Live Location îți permite să le arăți acestora cât de aproape (sau departe) ești de locul unde trebuie să vă întâlniți, iar ei te pot urmări pe traseu atâta vreme cât tu le transmiți locația (feature-ul este activ timp de o oră) – în momentul în care nu vrei să mai transmiți aceste informații, apeși butonul Stop Sharing.

Live Location este disponibil atât pe telefoanele cu Android, cât și pe cele cu iOS, iar acest feature poate fi distribuit atât unui de persoane, cât și doar unei singure persoane.

Cum funcționează?

Dacă vrei să îți anunți prietenii prin Live Location folosind un iPhone, trebuie să apeși iconul de Locațion, sau pe iconul de More și să selectezi apoi Location. Update-ul disponibil în acest moment îți arată o hartă pe care se vede poziția ta actuală alături de opțiunea de a oferi acest detaliu și altor persoane.

În momentul în care alegi să îți faci cunoscută poziția, persoana (sau persoanele) cu care împarți această informație va putea, timp de 60 de minute, să te urmărească pe hartă. În plus, ai posibilitatea de a vedea cam în cât timp vei ajunge la destinație (în cazul în care mergi cu mașina) – acest lucru va fi disponibil și pentru persoana cu care îți share-uiești poziția.

În cazul în care folosești aplicația de pe un smartphone cu Android, poți începe să își distribui poziția pe hartă la fel de simplu ca și pe iOS (apăsând butonul de Location, sau More, apoi Location).

Utilizatorii vor putea, în continuare, să distribuie un punct static de pe hartă: apeși pe destinație pentru a o selecta și, în loc să alegi Share Live Location, apeși pe pin-ul roșu din colțul din dreapta sus. Din acel moment, ai opțiunea de a căuta adresa pe care să o distribui prietenilor, sau poți folosi opțiunea de drag and drop pentru a selecta locația. Apoi, apeși Send.