Schimbările aduse de Facebook vizează transmisiunile live, modulul de watch party și Creator Studio. Totodată, acum va putea fi programat, chiar cu până la 6 luni în avans, conținutul Instagram/IGTV. Mai multe detalii puteți citi pe TechCrunch.

Live-uri

În ceea ce privește live-urile de pe Facebook, oficialii platformei spun că au ascultat cerințele utilizatorilor și vor aduce niște feature-uri noi pentru pagini, atenție, nu profile.

Astfel, prin Live API, publisherii vor putea face o ”repetiție” a video-ului pe care doresc să-l posteze, acesta fiind disponibil doar administratorilor acelei pagini care vor putea face modificări chiar din Facebook. În plus, publisherii vor putea tăia segmente ale unui video live și vor putea face o transmisiune cu o durată de până la 8 ore (dublu față de până acum).

Watch Party

În ceea ce privește modulul Watch Party, Facebook introduce acum, tot pentru administratorii de pagini, opțiunea de a programa un astfel de ”party” și de a retransmite aceste emisiuni pentru a atrage și alți utilizatorilor care doresc să vizioneze conținutul oferit.

Creator Studio

Aici este locul în care creatorii de conținut pot să-ți gestioneze postările, fie ele video sau text, și să măsoare impactul postărilor atât pe Facebook cât și pe Instagram.

Facebook aduce în acest Creator Studio noi metrici utili, ca de exemplu, date care se referă la performanța unor video-uri. Tot aici au fost introduse 13 noi limbi în care se poate face subtitrarea video-urilor.

Programarea postărilor pe Instagram și IGTV

Developerii Facebook și-au dorit să-i mulțumească și pe fanii Instagram, așa că le-au pus la dispoziție o trăsătură extrem de dorită: pot programa conținutul cu până la 6 luni înainte. În plus, în următoarea perioadă, pe Instagram și IGTV vor fi disponibile și ciornele (drafts) precum și editarea conținutului.