Soluția ASiS BI este un sistem informatic special proiectat pentru a oferi suport tuturor sectoarelor de business dintr-o companie prin eficientizarea proceselor decizionale și generarea de insight-uri utile pentru performanță.

Business Intelligence (BI) este o platformă smart de grafice interactive, instrumente de analiză a datelor și rapoarte intuitive concepute pentru colectarea informațiilor, analiza activității și gestionarea datelor aferente operațiunilor de afaceri în timp real.

Prin prezentarea datelor într-un format ușor de înțeles, tehnologia Business Intelligence este intuitivă, ușor de implementat și cu un impact direct și benefic asupra strategiei de vânzări, a managementului financiar, a managementului de stoc și inventar, fidelizarea clienților și câștigarea de noi clienți prin accesul rapid la date, și eficientizarea proceselor de zi cu zi.

Clujenii de la Alfa Software, business în creștere cu 50%

În același timp, oferă informații relevante despre indicatorii de performanță, fiind astfel un instrument critic pentru a asigura competitivitatea și rentabilitatea.

Iată 4 beneficii funcționale ale tehnologiei Business Intelligence pentru companii.

  1. Obținerea de insight valoros pentru activitatea companiei

Software-ul Business Intelligence analizează și colectează date pentru a livra insight bazat pe acțiuni concrete. Astfel, din platformă, se pot genera rapoarte complexe pe o multitudine de date: cheltuieli, procese operaționale, resurse umane și client service. Rapoartele extrase din platforma pot fi personalizate, pre-formatate sau rapoarte de tip Self-Service BI (create de fiecare factor de decizie din companie). Pe scurt, vorbim despre relevanța informației și intuitivitatea platformei. Un sistem BI de ultimă generație poate prelucra și analiza un volum imens de date, din surse variate, aducând la un click distanță informații consolidate despre articole, parteneri, cash-flow, profit, discounturi, stocuri, pentru a realiza analize comparative și pentru a surprinde în dinamică rezultatele verificate.

  1. Avantajul vizualizării grafice

Cel mai important beneficiu pentru companiile inteligente este funcția de graphic visualisation, care permite business-urilor să își monitorizeze productivitatea. Astfel, ASiS BI constituie una dintre cele mai rapide și mai simple modalități de analiză a datelor companiei.

Rapoartele operaționale pot fi dificil de interpretat, reducând astfel capacitatea companiei de a recunoaște și acționa conform indicatorilor relevanți. Astfel, prin sistemul ASiS BI utilizatorii au posibilitatea de a genera date grafice, care permit crearea de materiale intuitive (diagrame, grafice, video-uri, animații, infografice), ușor de înțeles și de interpretat, care pot fi așezate într-un dashboard pentru o viziune de ansamblu.

  1. Data mining sau crearea de șabloane

Data mining este un termen care ajută la identificarea unui model de afaceri suplimentar bazat pe informațiile despre clienți, care ar putea să completeze sau să deschidă o nouă piață. BI furnizează instrumente analitice care pot măsura activitatea și identifica șabloane și tendințe în comportamente, oferind o perspectivă detaliată asupra proceselor de business ale unei companii. Practic, în crearea de șabloane se parcurg 5 pași: colectare, depozitare și stocare, organizare, analiză și prezentare a informațiilor.

Românii de la Alfa Software lansează platformă de business intelligence în HTML5

  1. Managementul performanței sau integrarea cu sistemele ERP

Succesul unei companii sau al unui proiect specific constă de cele mai multe ori într-un procesul decizional eficient. Platforma BI poate de asemenea urmări, gestiona și implementa obiectivele de performanță. Pentru că sistemele ERP sunt cele care centralizează informațiile dintr-o companie, în cadrul lor se regăsește de obicei o componentă de Business Intelligence care permite accesul într-un mod inteligent și simplificat la datele din sistem.

Fie că vorbim de rapoarte, indicatori grafici sau dashboard-uri interactive, componentele de Business Intelligence din cadrul unui ERP formează un Tablou de Bord complet care poate prelucra și analiza un volum mare de date.