Messenger Kids este o aplicație gratuită pentru mesaje scrise și video, destinată copiilor, pentru ca aceștia să comunice cu cei de vârsta lor, dar și cu părinții și rudele. Aplicația apare în contextul în care, legal, copiii sub 13 ani nu au voie pe Facebook. Dar, cu toate acestea, ei stau pe alte aplicații populare astăzi: Musical.ly sau Snapchat. Prin această mișcare, Facebook dorește să-i atragă pe copii de partea sa, deși aceștia nu sunt nevoiți să-și facă un cont.

Părinții care vor să comunice cu cei mici o pot face deja prin aplicația lor de Messenger tradițională. Aceasta se conectează la Messenger Kids și orice adult încearcă să scrie copilului trebuie preaprobat. Pentru a face un cont în Messenger Kids, părinții își folosesc propriul cont de Facebook, aceasta fiind singura informație pe care o strânge Facebook. Copiii trebuie doar să-și introducă numele și totul e gata.

În conversații, e clar că Facebook s-a inspirat de la Snapchat, prin adăugarea a multre filtre și opțiuni care fac din aplicația galbenă una foarte populară. Momentan aplicația e disponibilă doar pentru iPhone-uri, dar Facebook vrea să o lanseze pe Android și pe Amazon Fire. În plus, aplicația nu are reclame.

Există filtre de nuditate, înjurături sau violență, iar Giphy a creat un motor de căutare safe pentru copii, ca aceștia să împartă între ei GIF-uri.