Conform TechCrunch, Facebook va cumpăra Giphy pentru 400 de milioane de dolari. Giphy e o sursă importantă pentru imagini în mișcare, de tip GIF, care sunt folosite pe scară largă pe rețelele sociale și în conversațiile noastre pe Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram sau Telegram.

via GIPHY

Giphy deja era integrat în Instagram, unde puteai alege din banca sa de imagini GIF-uri și stickere pe care să le folosești în Instagram Story. Giphy va fi integrat cu echipa Instagram. Cu toate acestea, Facebook va menține Giphy ca un brand separat pentru a profita de popularitatea platformei și posibilitatea de a o monetiza.

Facebook va investi în dezvoltarea tehnologică a Giphy și va construi noi relații comerciale. Conform rețelei sociale, 50% din traficul Giphy vine din aplicațiile Facebook, fie că e vorba de rețeaua socială în sine, Messenger, Instagram sau WhatsApp.

via GIPHY

Giphy a fost fondat în 2013 ca un motor de căutare pentru GIF-uri. S-a extins prin integrarea distribuirii pe Facebook și Twitter. Giphy a reușit să strângă peste 150 de milioane de dolari investiție în anii precedenți.

via GIPHY