Este vorba despre proiectul Ferestroika care reconstituie, într-un apartament de trei camere situat în cartierul Militari din Capitală, viața cotidiană a unei familii de români din timpul ultimei decade a comunismului.
Ferestroika promovează ideea unei experiențe autentice, senzoriale, vizitatorii având ocazia de a atinge obiectele expuse și de a degusta preparate specifice. Cu ajutorul unui curator, turiștii sunt invitați să descopere, pas cu pas, povestea reală a familiei care a trăit în acel apartament în anii ‘80.
“Ferestroika aduce împreună istoria și storytelling-ul într-un format interactiv, pentru a oferi un nou tip de experiență turistică și culturală. Dincolo de informații și materiale de arhivă, proiectul dezvăluie poveștile și experiențele reale ale unor români, oferindu-le vizitatorilor prilejul unei călătorii în timp”, a declarat Raluca Jianu, cofondator Ferestroika.
Atmosfera specifică a fost recreată în colaborare cu designerul Ruxandra Anton, păstrând o parte dintre obiectele și piesele de mobilier care au aparținut acelei familii. În spațiul Ferestroika este găzduită și o expoziție foto permanentă ce surprinde diferite aspecte din viața cotidiană a anilor ‘80, semnată de Andrei Bârsan.
Pe lângă tururile ghidate, Ferestroika are în plan, în viitor, organizarea unor sesiuni de istorie interactivă pentru tineri.
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al acestui proiect.