Samsung Galaxy A9 vine cu patru lenitle pe partea din spate, iar configurația este următoarea: camera principală are 24 de megapixeli și f/1.7, camera ultrawide are 8MP cu f/2,4, camera telefoto cu zoom optic 2x are 8MP și f/2,4, iar cea de a patra cameră, folosită pe post de senzor de profunzime, vine cu f/2,2 și senzor de 5MP.

Ce poți face cu patru camere? Fotografii cu fundal blurat (bokeh), fotografii wide (care cuprind mai mult dintr-un peisaj), fotografii cu Zoom optic 2x și fotografii mai bune noaptea, mulțumită tehnologiei care alipește pixelii și îi transformă în pixeli mai mari, de 2,4 microni, capabili să surprindă mai multă lumină chiar și în mediile întunecate. Samsung A9 vine și cu AI Scene Recognition, pentru recunoașterea automată a subiectului fotografiat și optimizarea setărilor în funcție de acesta.

Smartphone-ul cu display full HD de 6,3 inch de tip AMOLED vine într-un corp din sticlă și metal lucios și designul este unul plăcut. Camera cvadruplă de pe spate arată un pic ciudat, cele patru lentile și blițul ajungând aproape în jumătatea inferioară a telefonului, dar cel mai frustrant lucru este că oricare dintre camera telefoto sau cea wide ar fi putut prelua rolul de senzor de profunzime, eliminând astfel nevoia celei de a patra camere.

Totuși, rezultatele par bune la prima impresie, rămâne de văzut ce știe A9 să facă atunci când vom primi mostrele pentru review.

Smartphone-ul mai e dotat cu un procesor Snapdragon 660, creat special pentru smartphone-urile mid-range, dar și cu 6GB RAM. Combinația oferă performanțe mai mult decât decente la prima vedere, iar spațiul de stocare de 128GB poate fi extins prin card microSD de până la 512GB. Bateria de 3.800 mAh beneficiază de fast charge și ar trebui să ofere o autonomie destul de ridicată.

Revenind un pic la design, culorile în care Samsung Galaxy A9 sunt Lemonade Blue (degrade de la verzui la albastru), Bublegum Pink (degrade de la roz deschis la roz mai intens) și Caviar Black. Smartphone-ul nu este unul ieftin: îl găsești la 2.900 de lei la precomandă la Quickmobile.