Electronic Arts a dezvaluit pe 13 iulie, noul EA SPORTS FC 24, primul titlu sub brandul EA SPORTS FC, care se va lansa la nivel mondial pe 29 septembrie 2023. În cadrul evenimentului, atacantul lui Manchester City si al Norvegiei, Erling Haaland, a fost prezentat ca vedeta de pe coperta EA SPORTS FC 24. EA FC 24 este dezvoltat de EA Vancouver și EA România.

De atunci, compania producătoare de jocuri video a prezentat mai multe elemente ale noului joc. În acest articol voi rezuma care sunt principalele schimbări pe care le aduce lui FC 24.

Fifa 24 sau EA FC 24 - cele mai importante schimbări

Electronic Arts a publicat un nou Deep Dive, referitor la Matchday XP, anuntand noutatile care au fost introduse in acest mod de joc.

Motorul Frostbite este tehnologia care permite jucătorilor sa trăiască meciurile din plin, oferind o experiență cât mai aproape de realitate.

Noutățile introduse:

- Tehnologia SAPIEN: Facilitează o mai bună reprezentare a jucătorilor, pana la cele mai mici detalii.

- GPU Cloth: Conferă dinamism echipamentelor din joc, iar acestea se mișcă mai natural, odată cu jucătorul.

- Dynamic Match Intros: Le permite gamerilor să intre în atmosfera meciului de dinainte ca acesta să înceapă. Jucătorii sunt introduți în contextul meciului prin intermediul unor cadre dinamice ale stadionului, publicului și echipei.

- Matchday Menus: Permit jucătorului să ia parte la secventele din pauzele dintre reprize

- Feature Lighting: EA a îmbunătățit felul în care este redată lumina pe jucători, iar imaginile vor fi mai contrastante, mai realiste.

- O a doua echipa de comentatori: EA SPORTS FC 24 introduce un nou duo de comentatori în Ultimate Team: renumitul comentator Guy Mowbray si Sue Smith, fosta jucătoare a Angliei, prima femeie co-comentator din joc.

- HyperMotionV Insight Overlays: Realitatea augmentata (AR) analizează meciul constant, jucătorul având posibilitatea de a afla insights despre meci în timp real. Astfel, gamerii vor putea vedea pe ecran posesia, viteza unui șut și așa mai departe prin intermediul unor secvențe dinamice.

- Îmbunătățiri audio: Mulțimi mai dinamice, scandari și reacții ale publicului îmbunătățite

- O nouă cameră de Gameplay : EA SPORTS FC 24 prezintă jocul dintr-un unghi nou, prin introducerea camerei tactice, care oferă jucătorilor o vedere strategică avansata a terenului, captând în acelați timp atmosfera stadionului în detaliu.

Modul carieră EA FC 24

Anul acesta EA împarte cariera de manager și cariera de jucător în experiențe separate.

În cariera de manager este introdus un sistem de management care reunește două elemente noi - viziuni tactice și antrenori. Viziunea tactică vă permite să aveți un control mai ușor asupra selecției, implementării și apoi perfecționării modului în care echipa dumneavoastră abordează meciurile. Pentru început, puteți alege dintre 7 filozofii tactice diferite din lumea reală - de la Park the Bus la Gegenpressing.

Fiecare antrenor va trebui să fie alocat unui departament, astfel încât jucătorii din acel departament să poată beneficia de cunoștințele și abilitățile antrenorului. Ca bază de referință, fiecare antrenor este la nivelul de începător în toate cele 7 viziuni tactice. În plus, unii antrenori mai experimentați vor fi la nivel de Expert pe o singură Viziune Tactică.

De-a lungul timpului, antrenorii câștigă XP pe o Viziune Tactică prin meciurile jucate, și mai ales prin victorii în meciuri. XP-ul câștigat pe o Viziune Tactică contribuie la atingerea următorului nivel. Toți antrenorii de la un club sunt eligibili pentru a câștiga XP specific Viziunii Tactice din meciuri, cu excepția celor care au atins deja nivelul Expert pe acea Viziune Tactică.

În modul de carieră de jucător, EA introduce agenți de jucători, permițându-vă să vă alegeți propriul drum și să vă realizați transferul de vis. Compania aduce PlayStyles în Player Career pentru a vă permite să vă creați propriul jucător unic - atât pe teren, cât și în afara lui. De asemnea, noul mod îl pune pe jucător în centrul acțiunii cu o cameră nouă numită Focus Camera.

Agentul jucătorului permite o incursiune profundă în lumea transferurilor, a contractelor și a numeroaselor răsturnări de situație care îți vor modela cariera de-a lungul mai multor sezoane. Agentul de jucători te va ghida în călătoria ta, comentând realizările și înfrângerile și, cel mai important, te va ajuta să îți modelezi viitorul prin negocierea cu cluburile despre potențiale transferuri și contracte care îți modelează cariera.

Pe măsură ce sezonul se desfășoară, agentul tău de încredere curatoriază oportunități adaptate în mod unic la performanța ta și la evoluția carierei. Agentul îți evaluează performanța pe parcursul sezonului, oferindu-ți recomandări din partea cluburilor, care nu sunt doar oportunități de transfer, ci provocări distinctive.

Pe măsură ce data de lansare a jocului se apropie, EA va dezvălui și alte schimbări și noi vom actualiza articolul pe măsură ce primim noile informații

Când vei putea juca EA FC 24

EA SPORTS FC 24 va fi disponibil începând cu 29 septembrie 2023, cu acces anticipat prin intermediul Ultimate Edition pe 22 septembrie 2023. Pre-comenzile sunt acum disponibile pentru EA SPORTS FC 24, care se va lansa pe PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC și Nintendo Switch.

Fanii care pre-comandă Ultimate Edition până pe 22 august vor primi o serie de beneficii pentru jucători, inclusiv un accesoriu ce nu poate fi oferit altcuiva UEFA Champions League Ultimate Team Hero, în noiembrie. Membrii EA Play vor primi acces anticipat la joc într-un trial de 10 ore, începând cu 22 septembrie.