Facilitatea de credit cuprinde două tranșe, o facilitate tip revolving în valoare de 249 milioane de lei și o facilitate de credit la termen, în valoare de 29 milioane de lei, care vor fi utilizate de Rodbun pentru refinanțarea facilităților existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru și susținerea planurilor de dezvoltare ale grupului.

Sindicatul de bănci este format din Banca Comercială Română, în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentație, agent de facilitate și de garanții și finanțator, CEC Bank, în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator, Raiffeisen Bank, în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator, Banca Transilvania și Banca Românească în calitate de finanțatori.

”Deschiderea pe care băncile din România o arată, prin intermediul creditelor sindicalizate, companiilor cu capital 100% românesc, certifică o maturizare și o responsabilizare depline ale mediului de afaceri și de creditare din România. Acționăm împreună, în fond, pentru a crește economia românească. Și pentru a oferi servicii și produse mai bune fermierilor români. Într-un astfel de mediu performant, Rodbun are capacitatea de a continua investițiile în genetică (inclusiv cea din patrimoniul național), producerea de sămânţă adaptată regiunii și capacități logistice ultramoderne. Mai mult, compania are capacitatea de a investi în testarea unei soluții tehnologice revoluționare, care poate crește cu până la 50% rezistența cerealelor la secetă - și facem asta în contextul urgenței climatice declarate de ONU. Pentru ca România să fie mai bine pregătită pentru următoarele decenii", afirmă Daniel Muntean, CEO Rodbun.

"Rodbun este un business românesc puternic care a crescut în mod constant de la an la an și care și-a dorit mereu să creeze un brand național. Ne-am bucurat că am putut să îi sprijinim în proiectele lor de-a lungul anilor, grupul fiind mereu un partener solid și de încredere. Împreună cu fiecare tranzacție am încercat să fim cât mai aproape de realitatea sectorului în care activează grupul și să oferim soluții competitive. Sectorul agribusiness este unul vital pentru creșterea economiei pe baze solide și sustenabile și vom continua să finanțăm antreprenorii vizionari, care alocă resurse importante în cercetare și inovare”, afirmă Ana-Maria Samuilă, Head of Agriculture Financing BCR.

Rodbun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, având capital integral românesc, înființată în anul 2002.

Grupul Rodbun deține o bază genetică de sămânță pentru un portofoliu foarte larg de culturi, trei fabrici de procesare și condiționare sămânță și o rețea de peste 500 de promotori și 50 de magazine agricole.

Grupul deține una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piața agro, cu centre logistice regionale, depozite zonale si capacități de depozitare cereale.