Mambu este un startup din Berlin care e o platformă SaaS pentru bănci. Oferă API-uri pentru acestea pentru a se digitaliza mai ușor, concurând cu produse precum Fintech OS, startup românesc din această zonă.

Mambu are un birou tehnic la Iași de câțiva ani. TechCrunch anunță faptul că odată cu investiția actuală de 122 de miliarde de dolari germanii au ajuns la o evaluare financiară de 2 miliarde de dolari. Compania planifică să se extindă în cele 50 de piețe în care e deja activă, dar și să se concentreze pe dezvoltarea unor zone emergente, precum America de Sud sau Asia.

Mambu a avut creșteri de 100% de la an la an. Runda a fost condusă de fondurile TCV, Tiger Global, Arena Holdings, împreună cu investitori anteriori precum Bessemer Venture Partners, Runa capital, Acton Capital Partners.

Conform fondatorilor, Mambu acoperă peste 7.000 de produse bancare în acest moment. Acestea cuprind produse de împrumuturi, depozite, conturi curente. De asemenea, oferă și integrări cu servicii precum TransferWise.

Piața de software bancar ar fi, conform Gartner, evaluată la peste 100 de miliarde de dolari în acest moment și crește accelerat. Mambu a pornit în 2011 și tot de atunci este prezentă pe piața din Iași cu un birou de dezvoltare. Pe lângă Iași, are birouri la Amsterdam, Berlin, Singapore, Londra, Iași, Miami, Sydney și Vilnius.

Echipa de la Iași e responsabilă în proporție de 80% cu dezvoltarea platformei Mambu și a crescut d ela an la an. Au aproximativ 150 de angajați în orașul din România.