În acest moment, Bitpanda este evaluat la 4,1 miliarde de dolari. Finanțarea primită acum într-o rundă condusă de Valar Ventures, cu participarea LeadBlock Partners, Jump Capital, Alan Howardși REDO Ventures, vine la 4 luni după ce fintech-ul din Austria a atins statutul de unicorn după o rundă de investiții de tip Series C.

Planul fondatorilor Bitpanda este de a folosi banii pentru creșterea echipei, totodată cocentrându-se mai puternic pe expansiunea internațională.

Bitpanda este primul unicorn din Austria și o platformă europeană de trading. Compania a fost fondată în 2014 în Viena, de către Eric Demuth, Paul Klanschek și Christian Trummer, cu scopul de a transforma domeniul investițiilor într-unul accesibil pentru toată lumea.

Fintech-ul are circa 3 milioane de utilizatori, aceștia putând investi orice sumă de bani au la dispoziție în acțiuni, criptomonede și metale prețioase.

În 2020, Bitpanda a deschis birouri în 8 orașe europene - Viena, Barcelona, Cracovia, Milano, Londra, Paris, Berlin, Madrid - și în luna decembrie a anului trecut a inaugurat un centru de inovare în Cracovia, ceea ce a dus la dublarea echipei. În acest moment, Bitpanda are peste 500 de angajați.