Irina Scarlat preia funcția de Chief Growth Officer în cadrul Bitpanda, scopul său fiind de a crea un nou model de business care să permită o creștere rapidă pentru compania din Austria. Irina va lucra alături de echipele de marketing și business development pentru a pune în aplicare planurile de expansiune ale companiei.

Bitpanda este primul unicorn din Austria și o platformă europeană de trading. Compania a fost fondată în 2014 în Viena cu scopul de a transforma domeniul investițiilor într-unul accesibil pentru toată lumea.

Fintech-ul are peste 2,7 milioane de utilizatori, aceștia putând investi orice sumă de bani au la dispoziție în acțiuni, criptomonede și metale prețioase.

În 2020, Bitpanda a deschis birouri în Franța. Spania, Turcia și Italia și în luna decembrie a anului trecut a inaugurat un centru de inovare în Cracovia, ceea ce a dus la dublarea echipei. În acest moment, Bitpanda are 500 de angajați.

Irina are peste 12 ani de experiență pe segmentul de business developement, dintre care un deceniu l-a petrecut lucrând alături de companii tech. Înainte de a prelua funcția de Chief Growth Officer în cadrul Bitpanda, a lucrat vreme de 3 ani pentru Revolut, întâi în funcția de Country Manager România, apoi ca Chief Growth Officer. A reușit să crească numărul de utilizatori ai Revolut în țara noastră de la 20.000 la 1,5 milioane.