Ebury este un fintech care oferă soluții pentru IMM-uri și companii de dimensiuni medii spre mari. E specializat pe zona de plăți internaționale, schimb valutar în peste 130 de monede, dar oferă și soluții de cash management, trade finance și managementul riscului pentru schimburi valutare.

Startup-ul a fost fondat în 2009 la Londra de antreprenorii spanioli Juan Lobato și Salvador Garcia. În momentul de față are 24 de birouri în 20 de țări și peste 1.300 de angajați.

Victor Radu Roșu a fost numit Country Manager pentru România și Bulgaria. Roșu are experiență de peste 20 de ani în servicii financiare și a lucrat de-a lungul timpului la ING Bank, ABN Amro, BCR și ultima oară a fost Global Transaction Banking Director la BRD. De asemenea a fost cofondatorul unui startup de tehnologii de plăți.

În 2021 Victor a absolvit un MBA la Sheffield City College și are un master în finanțe de la aceeași universitate. Victor Radu Roșu se va ocupa de expansiunea regională a Ebury.

„Rețeaua internațională extensivă a Ebury, dar și capabilitățile sale digitale au creat o propunere foarte interesantă pentru afacerile din regiunile. Ambiția mea este să ofer un „sat global” de plăți digitale și FX în peste 130 de monede clienților din România și Bulgaria”, a spus Victor Radu Roșu.

Ebury a primit în 2019 o finanțare de 350 de milioane de lire sterline pentru extinderea serviciului său. Investiția a fost condusă de către gigantul bancar spaniol Santander, care este și acționar majoritar în companie, cu 50,1%.