Echipa proiectului este formată din 15 persoane, a avut până acum 5 exit-uri din alte afaceri online și este determinată să dezvolte o comunitate digitală, prin care oamenii să poată investi în democratizarea împrumuturilor pentru ideile de afaceri ale companiilor mici din România și Republica Moldova.

La moment, Fagura deține o autorizație de creditare nebancară în Republica Moldova și a depus dosarul de autorizare la ASF România, cu scopul obținerii unei autorizații europene de crowdfunding.

Astăzi, împrumuturile de pe platformă sunt disponibile pentru persoanele și companiile din Republica Moldova, însă la capitolul investiții - pentru toți cetățenii UE și UK.

Runda de investiții este deschisă tuturor susținătorilor, care vor să devină co-proprietari ai platformei de crowdfunding. Doritorii își pot crea un cont de utilizator pe Seedrs.com și investi în equity, suma minimă pentru investiție în shares este de 20 euro. În această rundă, fondatorii proiectului au venit cu investiții proprii în valoare de 118 mii euro, în aceleași condiții ca și toți ceilalți investitori.

În primele două zile ale rundei private, cca 100 de investitori au investit peste 400.000 euro, care a depășit targetul minim setat pentru această rundă. Acum, în runda publică, campania de equity crowdfunding este în overfunding și deschisă tuturor investitorilor interesați.

În cadrul primei runde de investiții prin Seedrs.com, desfășurată în vara lui 2021, Fagura a atras o investiție pre-seed de 340.000 euro la o evaluare post-money de 2.34 mln euro. Fondurile atrase în prima rundă de investiții au fost utilizate pentru creșterea în R. Moldova, pregătirea și depunerea dosarului de autorizare la ASF România.

Fagura.com a fost lansată în mai 2019 și este prima platformă investiții alternative în împrumuturi, înregistrată în Estonia și testată în R. Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă. Platforma a fost premiată în domeniul Fintech la mai multe evenimente naționale și regionale: Top 3 best FinTechs, 2019 (Romania), Brandul anului în FinTech, 2020 și 2021 (Moldova), Startup-ul cu cel mai mare impact, 2020 (Moldova), dar și câștigători ai Acceleratorului InnovX BCR (2022), The Next 100 Global Companies (by Global Banking & Finance Review) sau premianți la Euro-Asian Startup Awards 2022.