Pe lista investitorilor care au contribuit cu bani la aceast rundă se numără PayPal, Augmentum Fintech (un investitor european) și International Airlines Group prin Avios Group, scrie TechCrunch. De asemenea, investitori anteriori ai Monese au contribuit și de data aceasta cu bani.

După cum spuneam anterior, Monese a fost lansat în 2015 de către Norris Koppel, ca primul cont curent administrat 100% de pe mobil. Povestea din spatele aplicației Monese este destul de des întâlnită, mai ales în cazul imigranților. Când Norris Koppel s-a mutat din Estonia în Marea Britanie, nu avea un raport de credit în Marea Britanie sau facturi de utilități prin care să dovedească adresa, astfel că solicitarea unui cont bancar i-a fost imediat respinsă. Fără un cont bancar, i-a fost aproape imposibil să-și primească salariul sau să închirieze un apartament.

Potrivit lui Marcus Exall, VP Parterships în cadrul Monese, care a fost prezent în primăvara acestui an la București pe scena Future Banking (un eveniment organizat de wall-street.ro), persoanele nebancarizate sau care, din diverse motive, inclusiv cel al sărăciei, nu folosesc sau nu pot să folosească serviciile financiare online, ajung să plătească chiar și cu 1.000 de lire mai mult decât utilizatorii obișnuiți pentru cumpărăturile care le fac de-a lungul anului, iar obiectivul Monese este de a reduce acest decalaj. La nivel mondial sunt 2 miliarde de persoane în această situație și 138 de milioane de persoane în Europa.

Puteți citi aici, pe larg, un material despre Monese.

În prezent, persoane din întreaga Europă își pot deschide în doar 2 minute un cont curent în Marea Britanie, fără restricțiile impuse de băncile tradiționale. După instalarea aplicației pe telefon este nevoie doar de prezentarea unei fotografii a actului de identitate (pașaport, de cele mai multe ori).

Doritorii pot testa aplicația aproape gratuit, în sensul că se aplică costuri doar pentru anumite tranzacții. Există două planuri tarifare lunare, ce pornesc de la 4,99 lire sterline/lună, care oferă o serie de tranzacții gratuite sau cu un comision mai mic, precum și o serie de alte beneficii.

Monese are în prezent aproximativ 600.000 de utilizatori în Marea Britanie și în Europa, aplicația fiind disponibilă în 20 de țări de pe continent. În primăvară, oficilialii Monese precizau că sunt 45.000 de utilizatori români, majoritatea fiind români care au un loc de muncă în Marea Britanie.

Foto: techcrunch.com