Franța a devenit o rampă atractivă pentru intrarea pe piața europeană, întrucât și alte companii de ride-hailing au ales Parisul să fie primul oraș în care își lansează noile produse și servicii, scrie Business Insider. Recent, startup-urile de trotinete Bird și Lime și-au anunțat intrarea pe străzile pariziene. Poate și pentru că în alte orașe, cum e Londra, startup-urilor de trotinete le este interzis să opereze.

Acum, Taxify lansează săptămâna aceasta flota de trotinete electrice care vor putea fi închiritate la Paris. Acestea vor apărea sub noul brand Bolt. Utilizatorii vor putea să închirieze trotinetele cu 0,15 euro / minut, cu minim 1 euro la pornire, aceeași taxă cu a competitorului Bird.

Trotinetele vor fi dotate cu GPS, iar utilizatorii le vor debloca cu ajutorul unui cod QR, urmând ca acestea să fie colectate de companie în fiecare seară, pentru reîncărcare și mentenanță.

CEO-ul Taxify, Markus Villig, a declarat că firma beneficiază deja de avantajul de a avea 500.000 de utilizatori la Paris. Markus Villig, cel mai tânăr fondator al unui unicorn vine la București, pe 13 septembrie, să le vorbească antreprenorilor.

Citește și despre experiența lui Vlad cu serviciile de bikesharing din Berlin.

Foto credit: TechCrunch