Fintech-ul german Vivid, prezent pe piața românească, investește în dezvoltarea platformei de tranzacționare după finanțarea de 100 milioane de euro atrasă care evaluează compania la 775 milioane de euro.

Crypto 2.0 este disponibilă în Italia, Portugalia, România și Slovenia, iar celelalte piețe din UE în care fintech-ul german este prezent vor fi înrolate gradual pe parcursul primului semestru din anul 2022. Vivid a intrat în România în luna noiembrie a anului trecut și își propune să ajungă pe piața românească la un număr de 30.000 de clienți până la finele anului 2022.

Clienții Vivid vor putea investi în criptomonede atât în criptomonede foarte cunoscute, ca Bitcoin, Ethereum, și Cardano, dar și în monede digitale aflate în creștere, ca Axie Infinity, PancakeSwap, Tezos, și Shiba Inu.

Noul serviciu este disponibil datorită parteneriatului realizat de Vivid alaturi de Copper, compania din Marea Britanie care oferă servicii de custodie pentru mai mult de 400 de investitori instituționali. Custodia Copper - care găzduiește peste 450 de token-uri - asigură securitate maximă prin utilizarea unei tehnologii computaționale ce permite tranzacțiilor să fie semnate fără riscul dezvăluirii cheilor private. Toate activele sunt asigurate împotriva riscurilor informatice.

Lansarea Crypto 2.0 are loc după ce Vivid și-a extins platforma prin lansarea comunității Vivid Beat, care conectează utilizatorii aplicației din piețele europene prin intermediul conținutului (știri financiare, analize, rapoarte și conținut editorial). Astfel, investitorii aflați la început de drum vor investi într-un mod inteligent împreună cu utilizatorii cu experiență. Postările vor fi disponibile în secțiunea Vivid Beat, împreună cu informații despre activele investiționale, acțiuni, ETF-uri, criptomonede și metale prețioase. În acest fel, investitorii au acces în aceeași pagină la informații și conținut despre portofoliul investițional și performanța lor financiară.

De asemenea, utilizatorii Vivid Money vor putea dona dintr-un total de 100 de criptomonede, pentru organizația Salvați Copiii, iar fintech-ul german va dubla fiecare donație realizată în platformă. Echipele organizației Salvați Copiii sunt pe teren, în proximitatea punctelor de frontieră cu Ucraina, și acordă asistență umanitară copiilor și familiilor acestora care se refugiază din calea războiului. Potrivit Salvați Copiii, mai mult de 7,5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina, în risc de a fi dislocați, separați de familie și expuși traumei, întreruperii educației și accesului la servicii medicale.

“Prin intermediul investiții fracționate, am deschis domeniul criptomonedelor la sute de mii de investitori. Prin Crypto 2.0 oferim acces direct investitorilor la piața crypto și la criptomonedele cumparate”, a declarat Evgeniya Ignatenko, Business Lead Crypto în cadrul Vivid.