Noua finanțare va fi utilizată pentru extinderea ecosistemului său de produse și pentru înființarea London Design Hub. Alte anunțuri despre produsele ce vor fi lansate în 2022, inclusiv o nouă rundă de investiții comunitare, vor fi făcute la evenimentul Nothing: The Truth, ce va avea loc pe 23 martie 2022.

"Cu această rundă de finanțare, avem combustibilul necesar pentru a realiza următoarea fază a viziunii noastre privind un viitor digital fără cusur", a declarat Carl Pei, CEO și cofondator al Nothing. "Sunt recunoscător pentru sprijinul acordat de comunitatea noastră și de investitori. Primul nostru an a fost o încălzire și abia așteptăm să dezvăluim ceea ce construim la Nothing în timpul viitorului eveniment".

Noua investiție aduce totalul strâns de Nothing la 144 de milioane de dolari până în prezent, inclusiv 1,5 milioane de dolari din prima rundă de investiții din comunitate, care a doborât recordul pentru cea mai rapidă strângere de 1 milion de dolari. Finanțarea va fi folosită pentru a crea noi categorii de produse în parteneriat cu Qualcomm Technologies și platforma sa Snapdragon, precum și pentru a dezvolta operațiunile din noul său London Design Hub, condus de fostul șef al departamentului de design al companiei Dyson, Adam Bates.

Smartphone-ul Android de la Nothing este așteptat să fie anunțat în curând. Compania lucrează la acest dispozitiv de mai bine de un an, iar un prototip al acestuia ar fi fost prezentat în cadrul Mobile World Congress (MWC), iar în cadrul MWC chiar a apărut o fotografie cu Carl Pei ținând un telefon în mână.

"Suntem încântați să susținem Nothing în această nouă rundă de finanțare. Pentru prea mult timp, industria tehnologiei de consum a fost dominată de aceiași jucători, oferind clienților produse neinspirate. Nothing reprezintă un viitor nou și strălucitor - combinând designul inovator cu neutralitatea în materie de emisii de carbon și o abordare avangardistă pentru a ne ajuta pe toți să ne reimaginăm modul în care folosim și interacționăm cu tehnologia noastră", a declarat Ted Persson, partener la EQT Ventures.

"Suntem mândri să susținem un tânăr antreprenor precum Carl, care împărtășește viziunea noastră de a atrage clienții din noua generație cu o abordare artistică", a adăugat Adrian Cheng, fondator al C Ventures și CEO al New World Development. "Suntem încântați să susținem misiunea lui Nothing de a sparge hegemonia giganților din domeniul tehnologiei de consum și de a se lansa într-o călătorie ambițioasă pentru a contesta status quo-ul."

Nothing a lansat primul său produs, ear (1), căști wireless, în august 2021, livrând peste 400.000 de unități. Este primul pas dintr-o serie promisă de produse conectate, definite de un design iconic.