• Cele 20 de milioane de dolari reprezintă veniturile anualizate ale companiei pe baza performanțelor curente înregistrate în perioada T1 2021-T1 2022
  • Numărul angajaților a crescut cu 110%, în special la nivel de top management și va depăși 500 până la finalul acestui an, FintechOS atrăgând în echipă experți cu experiență globală în consultanță, bănci, asigurări, tehnologie, securitatea datelor, UX și marketing
  • Piețele pe care se concentrează FintechOS în prezent sunt România, Marea Britanie, SUA, Europa de Vest și de Est
  • România rămâne un nucleu de business important, FintechOS lucrând pentru majoritatea furnizorilor de servicii financiare din țară: bănci, companii de asigurări, retaileri.

Pandemia, migrarea comerțului către mediul online, precum și integrarea în ofertele comercianților de soluții financiare la îndemâna consumatorilor – cum ar fi opțiunea de plată ulterioară și împrumutul cu plăți în rate egale – a crescut cererea de tehnologii capabile să răspundă rapid noilor cerințe din industria serviciilor financiare. Totodată, organizațiile au identificat și alte nevoi, cum ar fi îmbunătățirea experienței de client, optimizarea costurilor prin automatizarea unor procese, și reducerea timpului de lansare pe piață a unui nou produs sau serviciu.

Anul trecut, FintechOS a investit aprox. 15 milioane de dolari în dezvoltarea noii generații a platformei sale, pentru a răspunde mai rapid și customizat acestor nevoi din industrie. Noua platformă FintechOS combină elemente de business și digitale într-o abordare no-code/low-code, susținută de o arhitectură nativă în cloud, optimizată pentru servicii personalizate bazate pe date. Astfel, organizațiile financiare – ex. băncile și companiile de asigurări – își pot moderniza infrastructurile vechi, dar și lansa produse personalizate, digitale, mai rapid și mai eficient.

„Evoluția rapidă a tehnologiei și migrarea afacerilor către un nou tip de economie, preponderent digital, a făcut loc unui nou model de business, bazat pe conceptul de Embedded Finance (servicii financiare încorporate). Granițele dintre furnizori, industrii și tehnologii s-au estompat, astfel instituțiile financiare care operau în sistem închis sunt nevoite să se deschidă și să se adapteze rapid la noua realitate. Tehnologia FintechOS este nativ construită pentru noile nevoi din industria financiară, iar performanțele noastre într-un context economic atât de dinamic arată că gradul nostru de implicare este maxim. Vom continua să investim și să inovăm cu aceeași viteză și în 2022.”, a spus Teodor Blidăruș, cofondator și CEO al FintechOS.

Printre obiectivele FintechOS în 2022 se numără extinderea către serviciile financiare emergente, dublarea veniturilor și atragerea unei noi runde de finanțare (Serie C).

În prezent, FintechOS este implicată în proiecte de transformare digitală a unor organizații financiare din Marea Britanie, Europa Centrală și de Est, Asia de Sud-Est și America de Nord.