Astfel, pentru persoanele juridice care au nevoie de finanțare, timpul de aprobare a dosarelor de creditare se reduce cu până la 80%. Această optimizare vine în întâmpinarea companiilor mici și mijlocii, după ce anul trecut First Bank a eficientizat procesul de creditare destinat microîntreprinderilor, cu cifră de afaceri până la 1 milion €.

Transformarea digitală a fost posibilă cu ajutorul tehnologiei FintechOS, prin agregarea de date din multiple surse externe și analiza automatizată a informațiilor colectate.

“SME Creditum și Micro Creditum reprezintă soluții digitale care fac trecerea de la procese manuale, la optimizări bazate pe cele mai noi tehnologii, sunt inovații care susțin și consolidează strategia băncii noastre, “Digital with a human touch”. A existat o schimbare fundamentală în modul în care se desfășoară afacerile, s-au schimbat comportamentele de consum și, în mod firesc, s-au schimbat și necesitățile. A rămâne relevant înseamnă a urmări îndeaproape traseul parcurs de un client în relația cu banca și a face coerent și distinctiv acest customer journey. Atunci când un client evaluează o instituție financiară, nu mai compară propriu-zis băncile între ele, ci experiențele oferite de acestea. De aceea, experiența pe care o oferim clientului este esențială”, a declarat Mădălina Teodorescu, Vicepreședinte al First Bank.

“Nevoile IMM-urilor au evoluat în perioada pandemiei, iar necesitatea accesării rapide a liniilor de finanțare a devenit un factor esențial pentru multe companii. Pentru a le veni în întâmpinare, băncile s-au orientat rapid spre soluții de creditare rapide, flexibile și personalizate. Suntem onorați că am putut fi alături de First Bank în acest proces, într-un context în care și FintechOS s-a adaptat rapid noilor nevoi din industria financiară, iar soluția pe care am îmbunătățit-o constant în ultimul an oferă și mai multă agilitate în procesul de personalizare a produselor și serviciilor oferite. Parteneriatul cu First Bank pentru lansarea aplicației SME Creditum confirmă misiunea noastră comună, aceea de a fi organizații cu adevărat centrate pe clienți”, a declarat Andrei Găman, VP Comercial Europa FintechOS.