Fitbit Versa este cel mai ușor smartwatch cu carcasă metalică realizat de Fitbit, cu o interfață nouă și intuitivă. Produsul vine cu funcționalități de top precum monitorizarea activităților fizice, a ritmului cardiac și a ciclurilor de somn, alături de antrenamante video cu instrucțiuni pas cu pas. Produsul oferă opțiunea de răspunsuri rapide disponibilă acum pentru utilizatorii de Android,acces rapid în contul de Deezer și o autonomie a bateriei de peste patru zile.

Produsul vine echipat cu un senzor de ultimă generație pentru monitorizarea continuă a pulsului. De asemenea, cu Fitbit Versa utilizatorii vor putea urmări pe ceas antrenamente video cu instrucțiuni pas cu pas, putând opta și pentru sesiuni de antrenament mai complexe cu aplicația Fitbit Coach. Aplicația Exercise de pe ceas monitorizează peste 15 tipuri de exerciții, Fitbit Versa având integrată și funcția SmartTrack, cu recunoașterea automată a activităților fizice realizate. Ceasul poate monitoriza și performanțelor de înot, având o rezistență de până la 50m.

Utilizatorii vor putea accesa informații despre ciclurile de somn pentru a vedea, în timp, cât de bine s-au odihnit. Fitbit Versa dispune și de un senzor SpO2 ce va face posibilă depistarea unor afecțiuni precum apneea în somn.

Cu Fitbit Versa, posesorii vor putea asculta muzica preferată din aplicații precum Deezer, sau încărca +300 melodii din colecția personală, direct pe ceas. De asemenea, pot descărca în mod gratuit aplicații și fețe pentru ceas dintr-o colecție de peste 550 titluri, realizate de Fitbit și Fitbit Labs. Sunt disponibile și aplicații cunoscute precum E*Trade, Flipboard, Hue Lights, Nest, Starbucks, Strava, Surfline, United Airlines, Vreme sau Yelp.

De asemenea, ceasul vine cu o serie de opțiuni gândite special pentru femei.

Potrivit unui studiu realizat recent de către companie, 80% dintre femei nu știu cu exactitate care sunt fazele ciclului menstrual, iar 70% dintre acestea nu pot menționa corect o durată medie a acestuia. Astfel, cu ajutorul produselor Fitbit, femeile își vor putea superviza mai eficient evoluția ciclului menstrual, cât și starea lor generală de sănătate. Femeile își vor putea monitoriza mai atent perioada ciclurilor menstruale prin introducerea datelor calendaristice, cât și a simptomelor specifice precum dureri de cap, acnee sau crampe musculare. De asemenea, vor putea monitoriza data următorului ciclu menstrual cu ajutorul unui algoritm ce le va oferi predicții din ce în ce mai bune pe durata folosirii produsului. În viitor, având acces la informații oferite de o comunitate tot mai mare de femei din lumea întreagă, aplicația Fitbit va putea oferi și detalii despre activitatea fizică, greutate, alimentație și somn.

Ceasul Fitbit Versa este disponibil pentru precomandă pe site-ul www.fitbit.com la prețul de 199,95 euro, urmând ca acesta să se regăsească în oferta magazinelor partenere din luna aprilie.

Fitbit Ace, o brățară smart pentru copii

Fitbit Ace este gândit pentru a transforma orele de sport și mișcare în momente cât mai plăcute pentru cei mici și pentru a inspira întreaga familie să adopte un stil de viață cât mai activ. Totodată, prin folosirea produsului, se dorește scăderea sedentarismului, problema tot mai des întâlnită la tineri cu vârste din ce în ce mai fragede.

Gândit pentru copiii cu vârsta începând de la de opt ani, Fitbit Ace înregistrează în mod automat numărul de pași parcurși, minutele active de peste zi și ritmul cardiac. De asemenea, are o autonomie a bateriei de până la cinci zile și oferă utilizatorilor mesaje de încurajare pentru a rămâne activi cât mai mult timp. Ace are o brățară reglabilă, în două culori vii iar produsul și brățara sunt impermeabile.

Prin intermediul noului cont Fitbit family, părinții vor putea aproba contactele copiilor în cadrul aplicației Fitbit, oferindu-le astfel acestora un grad sporit de siguranță și posibilitatea de a fi la curent cu activitățile realizate de cei mai tineri membri ai familiei.

Protecția informațiilor cu caracter personal este un element esențial pentru părinții care le permit copiilor să folosească aplicații sau dispozitive electronice. De aceea, noul cont dedicat familiei din cadrul aplicației Fitbit este în conformitate cu legea privind protecția datelor cu caracter personal, cât și cu alte reglementări legale în ceea ce privește confidențialitatea și siguranța informațiilor. De asemenea, prin contul Fitbit Family, părinții vor putea accepta sau refuza cererile de prietenite trimise în aplicație copiilor, și configura informațiile la care aceștia au acces.

Produl Fitbit Ace este disponibil pentru precomanda începând de astăzi pe site-ul www.fitbit.com, la prețul de 99,5 euro, acesta urmând să fie disponibil, la nivel global, în perioada următoare.