Agenția guvernamentală din Singapore implementează politici și programe menite să îmbunătățească sănătatea la nivel de țară, potrivit unui comunicat . ”Ne aflăm în fața celei mai importante integrări a platformei digitale Fitbit, cu focus pe sănătate, într-un program de interes public național în care produsele tip wearables au mare importanță. Inițiativa este strategic numită Trăiește sănătos, Singapore (Live Healthy SG) și a fost dezvoltată special de Fitbit și Consiliului de popularizare a sănătății pentru oamenii din Singapore spre a valorifica avantajele pe care le aduce tehnologia în viața de zi cu zi. Informațiile personalizare și analiza acestora îi vor ajuta pe oameni să fie mai atenți la sănătatea lor și să își îmbunătățească constant obiceiurile și stilul de viață. Oameni de toate vârstele vor purta produse Fitbit și vor putea folosi opțiunea Fitbit Premium, care se va lansa în mai multe țări în această toamnă”, se arată în comunicat.

Programul Trăiește sănătos, Singapore se bazează pe eforturi naționale de a îmbunătăți sănătatea oamenilor cu ajutorul tehnologiei. Singapore este una dintre țările cu cei mai sănătoși oameni din lume și e recunoscută la nivel global ca o țară cu un sistem de sănătate foarte bine pus la punct - servicii de calitate, infrastructură de talie mondială și personal medical calificat. Chiar și așa, oamenii se confruntă cu boli cronice cum ar fi hipertensiunea, diabetul de tip 2 și cancerul. Fitbit a fost ales după mai multe runde de evaluare și testare și va susține inițiativa unică a celor din Singapore de a folosi tehnologia în avantajul sănătății la nivel național.

“Sectorul de sănătate publică are acum șansa să se dezvolte și să inoveze. Consiliul de popularizare a sănătății susține din ce în ce mai mult tehnologiile emergente, cu focus pe date personalizate. De aceea am inițiat Provocarea Pașilor, un program național prin care încurajăm singaporezii să meargă mult pe jos și să fie activi. De asemenea, vom continua să lucrăm cu inovatori ai tehnologiei, cum este și Fitbit, pentru a le oferi oamenilor informații și sfaturi personalizate despre sănătatea lor. Cei care vor participa la acest program vor putea testa demersurile Fitbit de a integra inteligența artificială și machine learning în activitatea fizică zilnică, alimentație sănătoasă și somn de calitate. Nu în ultimul rând, rezultatele oferite de Fitbit ne vor ajuta în proiectele noastre viitoare“, a spus Zee Yoong Kang, CEO Consiliul de popularizare a sănătății.

Programul Trăiește sănătos, Singapore va folosi întregul ecosistem Fitbit, adică brățări de sănătate și fitness, software, servicii, inclusiv programele de coaching personalizat 1:1, disponibile pentru serviciul Premium. Participanții se vor bucura de o experiență dinamică și personalizată cu scopul de a-i motiva să își formeze obiceiuri sănătoase și să își îmbunătățească activitatea fizică, somnul, alimentația și starea de spirit.

“Scopul nostru a fost întotdeauna acela de a-i susține pe oameni să fie mai sănătoși cu ajutorul tehnologiei - iar rezultatele se văd la nivelul milioanelor de oameni din întreaga lume care și-au îmbunătățit stilul de viață“, a spus James Park, co-fondator și CEO Fitbit. “Parteneriatul pe care îl avem cu Guvernul singaporez este dovada eficienței muncii noastre și suntem siguri că modul în care se vor integra produsele Fitbit, serviciile și partea de software va motiva singaporezii să fie mai activi și sănătoși, la nivel național. Ne bucurăm că Singapore face acest pas și sperăm că vor exista cât mai multe țări care să pună accent pe sănătatea locuitorilor lor.“

Consiliului de popularizare a sănătății din Singapore va folosi toate mijloacele interne de a susține participarea oamenilor în proiectul dezvoltat alături de Fitbit. La înscriere, fiecare participant va semna un acord care va permite analizarea datelor colectate în timpul programului. Aceste date sunt valoroase atât pentru acest studiu, cât și pentru următoarele programe de sănătate din Singapore.

Singaporezii se vor putea înscrie în program de la mijlocul lunii Septembrie, iar programul va începe la finalul lunii Octombrie 2019. Participanții vor primi gratuit un tracker Fitbit Inspire HR și vor beneficia de serviciile Fitbit Premium timp de un an.