Noul Charge 4 oferă nenumărate funcționalități smart, autonomie a bateriei de peste 7 zile , design rezistent la apă - totul la același preț ca predecesorul său, Charge 3.

În plus, noul Charge 4 folosește o aplicație Fitbit de monitorizare personalizată a ritmului cardiac: Zonele de Minute Active. Noul calcul al activității fizice se bazează pe analizarea datelor personale despre ritmul cardiac în repaus și vârstă astfel încât fiecare antrenament să fie monitorizat (de la spinning la yoga), iar utilizatorul să își poată atinge un obiectiv de 150 de minute active pe săptămână.

Cu Fitbit Charge 4 nu vor mai exista bariere de limbaj pentru utilizatori. Atât produsul, cat si aplicația Fitbit, pot fi accesate în limba română.

De asemenea, în contextul actual, Fitbit le oferă utilizatorilor posibilitatea de a folosi opțiunea Fitbit Premium gratuit, timp de 90 zile. Aceasta conține modele de antrenamente, programe și exerciții ghidate astfel încât utilizatorii să rămână în formă și sănătoși pe termen lung, să doarmă și să mănânce mai bine. Până acum, doar utilizatorii din anumite țări aveau acces la abonamentul Premium cu plată, dar în condițiile actuale majoritatea utilizatorilor vor putea să acceseze această opțiune, direct de pe telefon.

Îmbunătățește sănătatea și activitatea fizică

Odată cu Charge 4 se lansează și Zonele de Minute Active, alături de un design menit să optimizeze performața GPS-ului și senzori avansați care nu modifică mărimea trackerului sau durata de viață a bateriei - totul la un preț accesibil.

Design-ul premium, rezistent la apă, cu buton inductiv, este confortabil și poate fi purtat atât ziua, cât și în timpul nopții. De asemenea, ecranul touchscreen, luminos și rezistent la zgârieturi, îi permite utilizatorului să își verifice datele chiar și afară, în lumină naturală, nu doar în spații închise.

Primul tracker de la Fitbit cu GPS integrat îi permite celui care îl poartă să își lase telefonul acasă atunci când se antrenează în aer liber, când aleargă, merge la plimbare sau în excursii în aer liber.

Cu ajutorul GPS-ului se pot înregistra ritmul și distanța în timp real, se pot folosi cele peste 20 de tipuri de exerciții cu obiectiv presetat și 7 exerciții speciale care folosesc GPS: urcat pe munte, alergat, mers alert.

După fiecare antrenament monitorizat GPS, utilizatorul își poate sincroniza device-ul pentru a vedea harta activității în aplicația Fitbit cu detalii despre intensitatea antrenamentului bazate pe diferitele zone de ritm cardiac și ruta pe care a ales-o astfel încât să își poată îmbunătăți performanța.

Pentru că rezultatele activității fizice diferă de la om la om și de la antrenament la antrenament, Fitbit a creat Zonele de Minute Active. Aceste date te ajută să înțelegi cum îți influențează activitatea fizică starea de sănătate, dincolo de numărul de pași pe care îi faci zilnic.

Cu ajutorul monitorizării cardiace PurePulse 24/7, Zonele de Minute Active folosesc datele personale despre ritmul cardiac, analizând activitatea inimii și efortul, indiferent dacă faci un antrenament în forță, o plimbare mai alertă sau yoga. Fiecare minut petrecut în zona de activitate moderată de ardere a grăsimilor îți aduce câte un punct, echivalent unui minut activ. Antrenamentele care te încadrează la efort alert, cele din zonele cardio sau maximal, îți vor aduce două puncte - toate aceste puncte se adună, iar la final utilizatorul știe de câte puncte / minute active mai are nevoie pentru a-și îndeplini obiectivele zilnice sau săptămânale.

De asemenea, de fiecare dată când se trece dintr-o zonă de activitate în altă zonă, utilizatorul primește o alertă pe tracker care să îl motiveze să își eficientizeze antrenamentul. Detaliile fiecărui antrenament pot fi apoi analizate în aplicația Fitbit: zonele de ritm cardiac, progresul zilnic și săptămânal. În acest fel, fiecare minut poate fi valorificat la maximum.

Dormi mai bine cu Charge 4

Somnul este foarte important atunci când vine vorba de starea generală de sănătate și creșterea imunității.

Tocmai de aceea, Charge 4 te ajută să înțelegi și să îmbunătățești calitatea somnului tău. Opțiunea de alarme smart (Smart Wake), disponibilă până acum doar pentru smartwatch-uri, va fi prezentă în curând și pe Charge 4, astfel încât, prin folosirea inteligenței artificiale, să trezească utilizatorul în momentul optim al ciclului de somn.

Acest lucru îl va ajuta să se simtă mai puțin obosit în timpul zilei. De asemenea, Charge 4 te va ajuta să îți îmbunătățești calitatea somnului și prin alte funcționalități: o notă a somnului (Sleep Score) care oferă detalii zilnice despre cum ai dormit, alarme ușor de setat, opțiunea Mod Somn (Sleep Mode).

De asemenea, Charge 4 are integrat și senzorul SpO2 care depistează și arată nivelul oxigenului din sânge și variațiile lui direct în aplicația Fitbit. Graficul variației oxigenului din sânge este un bun indicator al respirației din timpul somnului.

În plus, Charge 4 vine cu toate funcționalitățile esențiale pe care utilizatorii le-au apreciat de-a lungul timpului la produsele Fitbit: monitorizare automată a exercițiilor SmartTrack, nivelul și scorul Cardio Fitness, număr de etaje urcate, alerte de mișcare, monitorizarea sănătății la femei, monitorizarea alimentelor consumate, a cantității de apă și a greutății.

Funcționalități smart

Fitbit Charge 4 vine cu o mulțime de funcționalități smart care să te ajute să fii mai eficient ziua și să rămâi mereu conectat la informațiile care te interesează.

Acesta este primul tracker Fitbit cu Spotify- Connect & Control, opțiune care te ajută să controlezi de la încheietură melodiile și playlist-urile preferate: poți alege sau schimba muzica, poți închide melodiile care nu îți plac.

De asemenea, toate trackerele Charge 4 oferă opțiunea de plată Fitbit Pay prin care utilizatorii pot plăti în siguranță, fără a avea nevoie de card, la peste 500 de emitenți, retaileri din peste 44 țări, 10 sisteme de tranzit din întreaga lume, inclusiv New York MTA.

În același timp, Charge 4 te ajută să nu ratezi nicio alarmă, apel telefonic, mesaj, notificări din agendă și aplicații, să răspunzi rapid la mesaje-text (numai pe Android) sau să oprești orice alarmă folosind opțiunea Nu deranja (Do not Disturb).

Durata de viață a bateriei pentru Charge 4 este de peste 7 zile, iar ecranul touchscreen, cu elemente interactive de grafică, te ajută să ai acces ușor la cele mai importante informații.

Nu în ultimul rând, Charge 4 va fi primul produs Fitbit tradus în limba română. Atât produsul, cât și aplicația vor putea fi accesate în limba română. Pe lângă limba română, se vor lansa și traduceri în limbile poloneză, rusă, portugheză și cehă. Utilizatorii își vor putea alege și seta traducerea dorită direct din aplicația Fitbit.

Fitbit Charge 4: prețuri, disponibilitate, accesorii

Charge 4 va costa 149.95 euro pentru culorile black, rosewood. Charge 4 Ediție Specială va costa 169.95 euro și va conține o curea din textil granite reflective/black și o curea clasică black care va fi ușor de purtat la antrenamente / la sală.

De asemenea, doritorii îți vor putea achiziționa curele din silicon, textil reciclabil REPREVE, piele. Toate accesoriile de la Charge 4 sunt compatibile și cu accesoriile de la Charge 3 și se vând separat la prețuri începând de la 29.95 euro.

Noul produs va putea fi achiziționat începând cu mijlocul lunii aprilie de la partenerii comerciali eMAG, Altex, Flanco, Vodafone, Hervis.